XS
SM
MD
LG

Milan Kuljić: Liga je maraton, a ne trka na sto metara

FK Žarkovo - foto: Milan Đorić

OFK Žarkovo je među prvima krenulo sa pripremama i zahvaljujući blagoj zimi nesmetano su radili u Makiškoj šumi i u Medulinu. Sve što su planirali sproveli su u delo. Žarkovčani su sačuvali okosnicu tima od jesenas i sa devet novih lica predstavljaju respektabilan sastav sa dovoljnim brojem kvalitetnih igrača na svakoj poziciji. Potsećamo da su redove prvoligaša pojačali: golman Jevrić, Tasić, Radenović, Janković, Nešović, Jeremić, Rodić i Lemić.

- Bolje se poznajemo, izgradili smo međusobno poverenje i iskusniji smo za polusezonu - kaže trener Milan Kuljić i osvrće se na predstojeći start prvenstva. Liga je maraton, a ne trka na stotinu metara. Specifična je i zahtevna. Važno je  da ekipa ima karakter i poverenje u sopstvene mogućnosti.

Po rečima trenera Kuljića primarni cilj biće opstanak u ligi. Sve preko toga, kaže, biće bonus. - Situaciju držimo u svojim rukama, nije daleko ni osma pozicija koja vodi u plej of. Idemo korak po korak, ne pravimo dugoročne planove. Crtu ćemo podvući posle sedmog kola.

Prvi test za OFK Žarkovo biće duel sa Radničkim u Kragujevcu. - Respektujemo Radnički, jer su zadržali okosnicu tima, dugo igraju zajedno i skladno su uigrani. Naročito su opasni iz prekida, i gro golova su postigli iz navedenog segmenta igre. Trener Darko Milisavljević insistira na tome i brzoj tranziciji. Kragujevac će za nas biti specifično gostovanje i svojevrsan test koliko smo uigrani i koliko smo napredovali. Pripremne utakmice su jedno, a prvenstvo sasvim drugo - poručuje ambiciozni stručnjak.