XS
SM
MD
LG

Petrić, ponos Broda

BROD – Raniji fudbaler banjalučkog Borca Bojan Petrić najuspešniji je sportista Broda za 2019.godinu. Njemu je uručeno priznanje na manifestaciji izbora najuspešnijih u sportskom životu ove lokalne zajednice za minulu godinu. Mnogo je mladih ljudi svojim nastupima afirmisalo Brod i okolinu u minuloj godini. Osamnaestogodišnja rukometašica Broda Dejana Janković preuzela je Plaketu najperspektivnijeg sportiste ovog grada.

„Rukometom se bavim sedam godina. Ovo priznanje je obaveza više i snaga više da još bolje treniram. Nastupala sam za juniorsku selekciju Republike Srpske na rukometnom saboru u povodu Dana RS. Biće pobeda, biće još priznanja“, poručila je ona.

ŽRK Brod najuspešniji je u ovoj lokalnoj zajednici u protekloj godini. Postoji 59 godina, trenutno je u samom vrhu ovog sporta u RS. Kapiten Anastasija Kojić preuzela je vrednu nagradu.

„Značajno priznanje za naš koelktiv. Očekujem da budemo još bolje. Malo nas usporavaju određene okolnosti. Neko radi, neko je na fakultetu. Da nije tako, bile bi još bolje“, rekla je Kojićeva.

Predrag Samardžić je sa 28 godina uspeo da ponese laskavu titulu najuspešnijeg sportskog radnika Broda za minulu godinu. Trener je u Karate klubu Polet.Dao je veliki doprinos i u organizaciji Međunarodnog karate turnira „Sava open“ koji iz godine u godinu postaje prepoznatljiv karate turnir u Srpskoj.

„Ovo je kruna mog dosadašnjeg rada, a u klubu sam oko 20 godina. Trener sam pet godina. Drago mi je da neko vidi i ceni to što sam skoro svaki vikend sa decom. Radimo i treniramo, rezultati neće izostati“, rekao je Samardžić.

Član šampionske generacije banjalučkog Borca, fudbaler Bojan Petrić koji je u pečalbi u Bangladešu sa svojim tamošnjim klubom osvojio duplu krunu, najuspšeniji je sportista Broda u minuloj godini. Ima 36 godina , nastupa za Polet, brodskog drugoligaša.

„Čast mi je zbog priznanja u rodnom Brodu. Imao sam lepe rezultate u Borcu, bili smo šampioni BiH. I sada bih voleo da Borac bude šampion. Bio sam uspešan i u Bangladešu. Ovde u Brodu nije bilo lako doći do priznanja najuspešnijeg sportiste Broda. Ovde i rukomet i vodeni sportovi imaju lepu tradiciju, konkurencija je bila prisutna“, naglašava Petrić.

Da su sportisti najefikasniji ambasadori svog grada, svestan je načelnik Broda Ilija Jovičić. Ulaže se u razvoj sporta solidan iznos, obećao je biće i više u narednom periodu.

„Vodimo računa o sportu, a rezultat toga je da imamo košarku, rukomet, fudbal, odbojku, gimnastiku,karate, veslanje, aikido i druge sportove. U Brodu se ulažu značajna sredstva u razvoj sporta, a klubovima plaćamo sve troškove takmičenja. Opština čvrsto stoji iza sportista kojima čestitam na rezultatima. Čestitke roditeljima koji su decu usmerili na bavljenje sportom, kao i sportskim radnicima, entuzijastima koji su se posvetili radu sa mladima“, zadovoljan je Jovičić.

Brod je i ovom prilikom pokazao da ume biti pravi domaćin gala manifestacije.

I da se divi svojim sportistima...