XS
SM
MD
LG

Đoković bio pred ponorom, spasio tri meč lopte i slavio na kraju

Foto: ATP Tour

Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Dubaiju, savladavši u polufinalu Gaela Monfisa sa 2-1.

Nole je veoma loše ušao u ovaj meč. Bio je stegnut a Monfis je to znao iskoristiti. Odigrao je odlično prvi set te ga duplim brejkom dobio sa 6-2. U drugom setu Francuz prvi dolazi do prednosti brejka ali se Nole brzo vraća u igru. Imao je Nole dvije set lopte na servis Francuza u deseto gemu, ali ih nije iskoristio. Imao je i tri set lopte u 12. gemu ali Monfis je sačuvao svoj servis i odveo set u taj brejk.

Taj brejk bio je zaista nevjeroatan. U prvih pet poena vidjeli smo pet mini brejkova. Od svojih pet prvih servisa, Nole nije uzeo niti jedan poen. To je Gaelu donijelo 6-3 i tri meč lopte, od čega dvije na servis. Do ovog meča Gael je imao 0-16 protiv Noleta. Sada je imao šansu za pobjedu i nervoza je bila prisutna. Veoma nervozno prišao je servisu pri vodstvu 6-3 i bilo je očito da Nole samo sam sebe može pobijediti. Međutim, Nole to nije uradio. Ulazio je u razmjene a nervozni Monfis je griješio. Na kraju je i Nole pogodio sjajan forhend i tako spasio treću meč loptu. Set je riješen u 18. poenu. Nole je vodio 9-8, Monfis napravio dvostruku i Nole je tako dobio drugi set.

Treći set bio je lišen bilo kakve drame. Nole je igrao sjajno a Monfis i fizički i psihički rastrojen. Nole je napravio tri brejka te je na kraju sa 6-1 dobio treći set.

Nole će u finalu igrati protiv Cicipasa.