XS
SM
MD
LG

Krupa će prva proći kroz cilj

Jovo Lukić

Fudbalski šampionat Republike Srpske počinje ovog vikenda, a prvo kolo nam donosi derbi možda kompletnog drugog dela prvenstva.

Tim Krupe na svom terenu čeka Rudar Prijedor. Dakle, sudar dve prvoplasirane ekipe na tabeli. Krupa je domaćin i ima osam bodova viška, pa bi u slučaju pobede napravila ogroman korak ka Premijer ligi.

Oba tima su se vredno spremala i trenirala za ovaj drugi deo šampionata, a utakmicu sa nestrpljenjm čeka i najbolji strelac domaćina i kompletnog prvenstva Jovo Lukić. Postigao je on 10 golova i sigurno je najveća opasnost po odbranu Prijedorčana. O utakmici Jovo kaže:

- Dolazi nam jako dobra i kvalitetna ekipa. Imaju oni nekoliko odličnih pojedinaca, a deluju kao tim. Dobro se znamo, a isto tako nam je svima jasno šta ova utakmica donosi. Imamo osetenu bodovnu prednost i u slučaju trijumfa mnogo smo bliži odlasku u bh fudbalsku elitu. Siguran sam da ćemo saigrači i ja uraditi sve da ispunimo zacrtane ciljeve i kluba i stručnog štaba u ovom susretu,ali i kompletnom prvenstvu. Pripreme su bile dobre, sadržajne, igrali smo protiv jakih ekipa i videli smo koliko vredimo i možemo. Optimista sam, ne samo u ovom susretu sa Rudar Prijedorom, već u kompletnom šampionatu. Mislim da imamo najbolji i najači tim, kaže Lukić.

On je u prvom delu šampionata lako tresao mreže i stigao do broja 10,a sada se nada da će tu seriju I nastaviti. Već u prvom kolu.

- Moram reći da mi nije bilo teško doći do brojke deset, jer igram zaista sa sjajnim fudbalerima. Najviše mi odgovara Mandić i sa njim se najbolje slažem, ali i ostali su dali ogroman doprinos ovoj mojoj seriji golova. Varujem da ću je nastaviti,a mnogo mi znači rad sa trenerom Zoranom Marićem. On mi je kao drugi otac. Kod njega sam osetno napredovao i verujem da će se sve to nastaviti, kaže Lukić.

Prema njegovim rečima i saveti oca Mitra, nekadašnjeg asa tuzlanske Slobode, mu mnogo znače,a otac mu je ujedno i najveći kritičar. Često, po završetku meča analiziraju zajedno neke situacije i pokušavaju doći do boljih rešenja.

- Mnogi mi je otac naravno pomogao u karijeri. Prvo moram da kažem da me nikada nije opteretio svojim igrama. Još sam ja daleko od onoga što je on značio u fudbalu, ali važno mi je da igram, da se razvijam i dokazujem iz meča u meč. Otac mi je dao praktično prvu pravu priliku. Sa 16 godina sam zaigra sa seniorski sastav Sloge Doboj. Postigao sam u toj sezoni 27 golova. Nakon toga sam stigao u Krupu i nisam se naigrao. Nije bilo ni golova. Sve me je bilo stalo, a pravi potez je bio odlazak u Zvijezdu Gradačac. Opet sam proigrao, počeo pogađati i evo me sada u Krupi. Ova sezona je mnogo bolja i samo neka se ovako nastavi, sa osmehom priča Lukić.

Igrački idol mu je kaže Zlatan Ibrahimović. Stasom su slični, ali su im karakteri potpno različiti. Jovo je, kažu oni što ga bolje znaju, miran, pa ponekada i stidljiv.

- A ne znam. Takav sam kakav sam. Zlatana sam kao klinac baš obožavao i neke stavri sam pokušavao da uradim kao on. Sada već idem svojim putem, ža Jovo I dodaje:

-Posvećen sam aposlutno igrama u Krupi i nigde ne žurim. Znam da se iz ovog kluba može napraviti pravi iskorak. Koljić je otišao iz Krupe u inostranstvo, pa Vukotić. Znači prati se Krupa i njeni igrači. To mi je podstrek da nastavim da radim i naravno da želim u inostranstvio,. A ko pa ne bi voleo, kaže Lukić.

Veruje Jovo da njegova Krupa ide u Premijer ligu, a o onim ekipama koje će u niži rang kaže da mnogo i ne razmišlja.

-Okrenut  sam iskreno Krupi i borbi za prvu poziciju. Ne pratim previše borbu za opstanak. Mislim da Modriča neće ispasti, a ko će ne znam. Svima njima ja želim mnogo sreće u borbi za opstanak, rekao nam je Jovo Lukić.

Posebno se on osvrnuo na prvoligašku infrastrukturu I kaže da je nekada jako teško igrati po gudurama I livadama.

- Imamo zaista lošu infrastrukturu i teško se nekada navići na teren. Mi treniramo na veštaku, a većina terena Prve lige su zaista sve samo ne fudbalska podloga. Šta je tu, kako tim klubovima sa kojima igramo, tako i nama, zaključio je Jovo Lukić, ponavljajući da se nada nastavku golgeterske serije i da po završetku šampionata slave plasman u bh elitu.

Što se njegovih planova tiče, kaže da su vezani za Krupu. Razmišlja o inostranstvo I naravno odlasku, ali sve u dogovoru sa klubom, jer Krupa mu je postala druga kuća...


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8