XS
SM
MD
LG

Pobede vode ka luci spasa

DERVENTA, MODRIČA – Tekstilac i Modriča, fudbalski kolektivi svetle tradicije, višedecenijski sportski prijatelji u prilici su da na otvaranju fudbalskog proleća na terenu budu ljuti rivali. A kako drugačije kada su oba tima u nebranom grožđu i svi su svesni da se samo pobedama može do „luke spasa“. Ono što svi očekuju, nadaju se pravom komšijskom derbiju u Derventi .

„Od kako sam u Tekstilcu negativan nam je skor sa Modričom. Remi kući i dva poraza u Modriči. Oni su daleko iskusniji tim, a pritisak je ogroman da se mora pobediti. Borba za opstanak je prisutna, a želim da oba kluba iduće sezone ostanu prvoligaši. Ostali smo bez iskusnog Dejana Plisnića, čija povreda će do leta ga odvojiti od terena. Pod velikim znakom pitanja su bek Dušan Marić i napadač Miloš Perović. Ipak, ako nas vreme posluži, verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da će biti rekordna poseta gledalaca“, nada se Čedomir Ćulum, trener Dervenćana.

Pojavile su se visibabe u Modriči, kao vesnici proleća, ali malo je cveća u redovima nekadašnjeg šampiona BiH. Pozicija na tabeli navodi na zaključak da preostaje grčevita borba za goli prvoligaški život, mada se letos verovalo i u daleko veće domete.

„Naš levi bek Nemanja Živković je novajlija, pojavili su se problemi oko papirologije. Svi ostali raspoloživi igrači su tu. Znate kako, prvo kolo, duga zimska pauza, mnogo novajlija, a svima je bitno da pobede. Verujem da ćemo pružiti maksimum, da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu, da nećemo razočarati. Verujem u svoje igrače i nadam se da možemo do pobede. Mnogo bi nam značila u ovom trenutku“, rekao je Dario Purić, kormilar Modričana.

TEKSTILAC: Pećić, Đekić, Jolović, Runić, Ćorić, Maksimović, Aljetić, Parmaković, Reljić, Duspara, Stupar. Trener: Čedomir Ćulum.

MODRIČA: Simić, Stepančev, Lalić, Kojić, Ninković, Pljevaljčić, Trifković, Prljeta, Obradov, Trivan, Perić. Trener: Dario Purić.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8