XS
SM
MD
LG

Teže odbraniti, nego osvojiti

Zoran Marić i Nikola Dujaković

Uvek je teže odbraniti nego osvojiti tron, to je sportsko pravilo, a svesni su toga i u fudbalskom jesenjem šampionu Republike Srpske u Krupi na Vrbasu. Bez obzira na jedanaest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudar Prijedor, koji je ujedno i najveći konkurent plavih iz kanjona Vrbasa, u taboru Krupe su oprezni.

-Iskreno, imamo veliku bodovnu prednost, ali to ujedno može da bude i najveća opasnost, opuštanja ne sme da bude. Još mnogo bodova je u opticaju i ne smemo da pomišljamo da je sve gotovo. Zadovoljan sam urađenim pripremama i očekujem da ćemo na proleće biti još bolji i jači nego jesenas. Imali smo adekvatne rivale za uigravanje tima i zadovoljan sam partijama koje su igrači pružali. Već prvo kolo nastavka donosi nam derbi protiv Prijedorčana, nama odgovara i remi, ali moja ekipa je isuviše ofanzivno orijentisana da bi igrali na “nulu”. Želja nam je da proleće otvorimo trijumfom i povećamo bodovnu prednost. Naš cilj je jasno istaknut na startu sezone i sve radimo da ga na kraju i ostvarimo. Iz meča u meč njemu ćemo se i približavati – rekao je Zoran Marić, šef stručnog štaba Krupe.

Nakon duge pauze koja je trajala od početka novembra prošle godine u Krupi na Vrbasu jedva čekaju zvanične utakmice.

-Rudar Prijedor sigurno neće doći na naš stadion da se unapred preda. Do kraja prvenstva imamo još dva derbija sa njima, to je šest bodova i sigurno je da ništa nije gotovo u borbi za titulu. Ulazimo u nastavak prvenstva kao da nemamo prednost i od svih igrača ću tražiti da idemo na pobedu. Igramo na našem terenu, pred našim navijačima i mislim da smo svi željni igre. Prvi put sam se sreo sa ovolikom pauzom i pokušali smo kroz prijateljske mečeve da je skratimo i da održimo ritam. Videćemo od prvog kola kako smo radili, a želja je da nastavimo uspešan niz koji smo imali. Voleo bih da padne kiša jer bi onda teren bio još brži što bi nam odgovaralo. Ne bežimo od uloge favorita i nastojaćemo da je opravdamo – dodao je Zoran Marić.

Tokom jesenje sezone u Krupi je šansu dobilo nekoliko mladih igrača iz vlastitog omladinskog pogona, a trener Marić ističe da od njih očekuje dosta i u nastavku, njihov napredak i potpunu afirmaciju:

-Definitivno sam zadovoljan kvalitetom i radom omladinaca koji su pokazali da imaju potencijal i treba ih samo dalje pravilno usmeravati. Iako nikad ne volim da pričam o imenima ovaj put bih istakao Džafu Hadžića koji je veliki talenat i odavno nismo imali igrača takvih predispozicija. Radi se o sjajnom napadaču. Nadam se da će nastaviti sa ozbiljnim radom i da će izrasti u ozbiljnog fudablera.

Stručni štab Krupe pred današnji derbi nema kadrovskih problema, trener Marić može da računa na sve igrače.

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8