XS
SM
MD
LG

Opušteno u Kanjon

I došao je taj trenutak, dan derbija na prolećnoj premijeri prvenstva. Posle duga četiri meseca pauze i odvikavanja od prvoligaškog fudbala igrači Rudar Prijedora danas gostuju u Krupi na Vrbasu kod jesenjeg prvaka i glavnog i jedinog konkurenta u borbi za titulu i povratak u Premijer ligu BiH.

“Rudari” sa Sane nakon jesenjih četrnaest odigranih utakmica kaskaju za Krupljanima osam koraka, poraženi su od direktnog rivala na svom terenu jesenas (1:2) i imaju veliki motiv da se revanširaju domaćinu, odnosno pobede i smanje bodovni zaostatak, unesu neizvesnost u prvenstvenu trku.

-Zadovoljni smo obavljenim pripremama, pogotovo boravkom u Medulinu gde smo igrali protiv odličnih protivnika i ostvarili dobre rezultate, u jakoj konkurenciji osvojili drugo mesto. Poraženi smo u finalu minimalno golom u finišu susreta od premijerligaša Radnika iz Bijeljine. Pokazalo se da imamo ozbiljan kvalitet za Premijer ligu BiH i sada je na nama da kroz utakmice, na terenu, potvrdimo sve ono što smo radili i uradili tokom zimskih priprema u kojima smo pokazali dobru formu i zavidnu efikasnost. Verujem da imamo bolji tim od Krupe, ali ovaj startni derbi ne mora, i neće, mnogo toga da odluči. Posle njega ima još mnogo da se igra – istakao je Nemanja Pekija, kapiten fudbalera Rudar Prijedora.

Igor Janković šef stručnog štaba pred današnji derbi u kanjonu Vrbasa je takođe optimističan i veruje u svoju ekipu:

-Očekujem da ekipa nastavi u istom, pobedničkom ritmu kao i u toku pripremnog perioda. Ovaj deo smo uradili dosta kvalitetno, malo smo ušli u izmenjenom sastavu nego jesenas, pokušali smo da osvežimo ekipu i dovedemo igrače koji mogu odmah da igraju. Vratili smo Rastoku i Gavranovića, domaće igrače s kojima bi trebalo da dobijemo dodatni kvalitet. Ako budemo na nivou ovih utakmica iz Medulina nadam se pozitivnom rezultatu u Krupi na Vrbasu i da zakomplikujemo maksimalno prvenstvo i unesemo neizvesnost do samog kraja. Naša je prva želja da Rudar Prijedor izgradimo kao klub, koji će kada se vrati u eliti, postati stabilan i neće se boriti za opstanak u Premijer ligi BiH. Nismo opterećeni u ulazimo u derbi sa Krupom da odigramo što bolje, ako ove godine ne ostvarimo plasman u viši rang narednih sigurno hoćemo.

Za današnji derbi stručni štab Rudar Prijedora neće moći da računa na dvojicu fudbalera Marka Mršića i Bojana Burazora. Tokom zimskih priprema nekoliko najtalentovanijih juniora priključeno je radu prvog tima i oni su budućnost zeleno-crnih.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8