XS
SM
MD
LG

Druženje sportske mladosti

Takmičenje u Modriči

MODRIČA – U Modriči je održano Regionalno karate prvenstvo za decu do 13 godina. Učeše na prvenstvu uzelo je 15 klubova koji su članovi Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine.

Na Regionalnom karate prvenstvu u Modriči učešće je uzelo 160 takmičara iz 15 klubova  koji deluju u sastavu Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine. Prvenstvo je održano u katama i borbama, kako pojedinačno tako i ekipno.

„Bilo mi je predivno, baš lepo. Nekada budem i druga i treća, ali meni to mnogo znači“, rekla je Lejla Smailović  iz Karate kluba „Želja Ipon“ iz Srebrenice.

„Pamtim nastup u Modriči. Sve je bilo za pohvalu. Mnogo mi znači što sam osvojio medalju“, kaže Vuk Stevanović iz bijeljinskog Karate kluba „Panteri“.

Takmičenje četiri regije

Organizator Regionalnog karate prvenstva za decu do 13 godina bio je Regionalni karate savez Birča, Majevice, Semberije i Posavine, a domaćin takmičenja Karate klub „Šampion“ Modriča.

„U ime Upravnog odbora Regionalnog karate saveza ja bih se zahvalio domaćinu  takmičenja, karate klubu 'Šampion' Modriča na čelu sa gospodinom Jovanovićem koji su preuzeli ulogu tehničkog organizatora. Odziv je bio dobar i svi tehnički uslovi bili su ispunjeni na čemu čestitam organizatoru“, istakao je Goran Ivković, predsednik Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine.

„Što se tiče regionalnog prvenstva to je svake godine standardno, učetvuju klubovi koji su registrovani i deluju pod okriljem Saveza RS. Odziv je zadovoljavajući, imali smo 15 klubova na ovom takmičenju“, napomenuo je Bojan Tadić, delegat Regionalnog karate prvenstva.

Krekić: Značajno takmičenje

Turnir je svečano otvorio načelnik Modriče Mladen Krekić koji je istakao značaj održavanja sportskih manifestacija u ovoj lokalnoj zajednici.

„Modriča je grad koji okuplja sportiste, bez obzira ko će pobediti, a  pobednici su svi učesnici. Srećan sam  zato što se upravo ovde nalaze  mladi ljudi puni sportskog duha, e to je cilj svakog takmičenja pa i ovog“, poručio je Mladen Krekić.

Regionalno karate prvenstvo u Modriči bilo je kvalifikaciono takmičenje za prvenstvo RS koje će se održati narednog vikenda u Bileći.