XS
SM
MD
LG

Igor Savić: Pomoć ocu bez kontakta

Igor Savić - foto: lična arhiva

Mladost iz Lučana i srpskoligaš Zvezdara uspostavili su pre nekoliko godina plodnu saradnju koja se ogleda u donacijama superligaša u vidu opreme i rekvizita. Dobre igre Zvezdare jesenas nisu promakle čelnicima Mladosti, i zimus je od strane Neška Milovanovića, sportskog direktora, stigao poziv na adresu trenera Igora Savića.

- Sve se odigralo brzo, tako da nisam mnogo razmišljao i prihvatio sam poziv kao znak priznanja za dosadašnji moj rad i mogućnost za dalje usavršavanje. Lepo sam prihvaćen, počev od čelnika, prvog trenera Gorana Stanića i igrača - sumira prve utiske iz Lučana Savić.

Prošlo je deset dana od kada je zamrla svaka aktivnost na stadionu u Lučanima. Dan nakon utakmice sa Inđijom, 15. marta je proglašeno vanredno stanje, odrađen je  poslednji trening, igrači su dobili slobodno  i nalaze se u mestima svoga prebivališta.

- Niko u tom trenutku nije mnogo razmišljao o fudbalu. Razišli smo se i sugerisano je svakom igraču šta treba da uradi kako bi, koliko – toliko, zadržali nivo fizičke spreme. Svesni smo da je individualni rad u kućnim uslovima nedovoljan da se jedan profesionalac adekvatno spremi, i ne može se porediti sa grupnim treningom na stadionu. Ali, šta je, tu je  – reči su Igora Savića, koji se trenutno nalazi u stanu u Beogradu. - Pokušavam da nešto pročitam vezano za trenersku struku, ali teško ide, s obzirom na vanredne uslove u kojima bitišemo. Pored porodice sa bratom se brinem o ocu, koga snabdevamo potrebštinama, bez bilo kakvog kontakta. Na kratko izađem do prodavnice i apoteke i brzo se vraćam u stan - kaže Savić.