XS
SM
MD
LG

Mamić objavio visinu primanja Dinamovih trenera

Zdravko Mamić

Kontroverzni i nezvanični vlasnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić objavio je na svom Fejsbuk profilu iznos plata trenera Nenada Bjelice i njegovog stručnog štaba.

Alfa i omega ”modrih” sa Maksimira se javio iz bekstva, iz Međugorja, preko Fejsbuka, i objavio sliku grafičkog prikaza plata Dinamovog stručnog štaba u poslednjih 20 meseci.

Mamićeva objava na Fejsbuku

Tako je otkriveno da je prvi trener Nenad Bjelica u tom periodu inkasirao 24.385.673,01 kunu, što je oko 3.200.000 evra.

Njegovi saradnici, koji su inače otpušteni pre nekoliko dana, zarađivali su znatno manje ali prilično dobro za hrvatske uslove, te su svi zajedno ukupno Dinamo ”koštali” nešto malo manje od pet miliona evra.

”Mesi i saigrači su se odrekli 70% primanja, belgijski nogometaši će mesečno preživljavati s 13 000 kuna, Žilina koja je sedmerostruki prvak Slovačke je proglasila bankrot, Kristijano Ronaldo, Juventus, Bajern Minhen i mnogi drugi su se solidarisali, te pokazali da se na muci poznaju junaci. Dinamo se priprema za vremena ispred nas i svi moramo nositi deo tereta. Sve uspehe klub je nagradio, nikome nije ostao dužan, te je omogućio uslove rada kakve nema niko u ovom delu Evrope, a to će raditi i ubuduće. Game over (Igra je gotova)”, napisao je Mamić. 

Ceo sukob grupe trenera koja je Dinamo odvela do dve titule i veoma uspešnog nastupa u Evropi i uprave kluba nastao je kada su oni, zajedno sa igračima, odbili da se odreknu trećine svojih plata, već su insistirali da pregovorima sa upravom kluba, koja je i dalje pod kontrolom kontroverznog Zdravka Mamića.

Podsetimo, Mamića hrvatsko pravosuđe tereti za protivpravno prisvajanje 170 miliona kuna (oko 22 miliona evra) na transferima igrača tokom prethodnih godina.

Izvor:rts.tv