XS
SM
MD
LG

Ilišković: Mora se naći neko riješenje

Milorad Ilišković

U Bosni i Hercegovini sezona Premijer ženske lige nije ni nastavljena, a nije poznato ni da li će se to desiti. Mnogo je dilema, no sve će biti jasnije kako situacija sa pandemijom koronavirusa bude odmicala.

Lokomotiva je i nakon prvog dijela sezone u društvu najboljih na trećoj poziciji sa 22 osvojena boda, a uz to Brčanke su još u igri na dva fronta, Kup RS i Kup BiH. Pandemija koronavirusa sigurno je pokvarila planove mnogim trenerima i igračicama, ali prostora za kukanje nema.

Jedna od opcija za početak je 19. april, druga 3. maj, a treća 17. maj. Svakako realna je i opcija da se prvenstvo okonča prema trenutnom stanju na tabeli.

Milorad Ilišković za www.sportdc.net ističe i vjeruje da će se naći najbolja riješenja za nastavak sezone.

Vazno je da ovo sve stane i da djevojke mogu nesmetano i bez opasnosti po zdravlje da nastave sa radom. Vjerujem da će se pronaći najbolja moguća rijesenja za nastavak takmičenja. Sigurno da će biti mnogo različitih mišljenja, ali kao što rekoh, najvažnije je da se stvore uslovi za nesmetan rad. Neće biti jednostavno nastaviti sa takmičenjem nakon ovako duge pauze. Treba sačekati i smijernice koje će poslati relevantne zdravstvene institucije, a i u UEFA, priča nam trener ekipe Lokomotive iz Brčkog.

Pitali smo iskusnog stručnjaka, da li se nada nastavku sezone u maju.

- Maj je daleko. Nisam siguran da je pametno nastaviti prvenstvo sa jako zgusnutim kalendarom. Bio bi to veliki stres za sve sportiste, a posebno za djevojke. Uz sve to, treba da se igraju i utakmice Kup-a. 

Ističe da je teško u ovom momentu donijeti bilo kakve odluke.

- Iznositi stavove bez osnova je neozbiljno. U ovom momentu je teško donositi bilo kakve odluke. Smatram da su šanse za nastavak prvenstva u aprilu jako male. Na kraju, možda je u ovakvim okolnostima najbolje pronaći neko kompromisno riješenje koje neće štetiti klubovima bez obzira na njihov plasman, dodao je Ilišković na kraju razgovora. 

 


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4