XS
SM
MD
LG
01.04.2020 Administrator DC

OC Jahorina trpi gubitke zbog koronavirusa

Dejan Ljevnaić

 Uprkos novim snježnim padavinama, skijalište Jahorina je zatvoreno za sve posjetioce i skijaše zbog borbe protiv širenja zaraze virusom COVID-19. Pandemija koja je pogodila gotovo cijeli svijet itekako ostavlja velike posljedice sa kojima se suočava i Olimpijski centar Jahorina. Sezona skijanja na ovom skijalištu je zatvorena ranije iako je snježni pokrivač sada čak i veći nego u toku mjeseca januara i februara.

Tim povodom direktor ovog centra, Dejan Ljevnaić je rekao:

„Trpimo ogromne gubitke zbog korona virusa, sve naše aktivnosti su zaustavljene. Sezonu smo završili mnogo ranije od planiranog, otkazali smo zakazane manifestacija i prema našim projekcijama gubici zbog toga su preko 6.000.000 KM.

Čak smo morali i da otkažemo i tradicionalan Kup veterana, humanitarnog karaktera, koji se održava od 1994. godine na Jahorini u kontinuitetu, ali smo sigurni da ćemo sledeće godine sve aktivnosti nadoknaditi. Takođe, realizacija planiranih investicija je usporena zbog cijele situacije što nam prouzrokuje dodatne troškove.

Uprkos svemu ovome, našim zaposlenima smo platu za mart isplatili 10ak dana ranije, oni su u punoj pripravnosti, rade od kuće i sve svoje aktivnosti smo usmjerili na medijsku kampanju sa ciljem da inspirišemo institucije, menadžere i sve pojedinaca koji su u moćnosti da pruže finansijsku pomoć Vladi Republike Srpske za borbu protiv COVID-19.

Nadam se da će i ostali slijediti naš primjer. Ovu priliku koristim da još jednom apelujem na sve da se pridržavaju propisanih mjera, da budu disciplinovani i da pomognu ljudima oko sebe kako bismo što prije i sa što manje posljedica izašli iz svega ovoga."