XS
SM
MD
LG

Mladen Кrstajić: Кod kuće je zakon

Mladen Krstajić

Nekadašnji reprezentativac i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić dane samoizolacije provodi kući u krugu porodice u Kikindi, koja je bila jedno od najvećih žarišta koronavirusa u Srbiji. On je pozvao sve građane Srbije i Republike Srpske da ostanu kod kuće uz poruku: “Kod kuće je zakon”.
-Šta nam preostaje u ovom lošem vremenu nego da slušamo preporuke nadležnih državnih institucija i poštujemo ih. Nije ovo vreme za junačenje i neposlušnost, imamo veliki problem, kompletno čovečanstvo. Bolje se i malo strpiti, pa izaći kao pobednik, nego se praviti hrabar i izgubiti. Osim toga savest i svest nam moraju biti na visokom nivou jer osim ličnog, nemarnošću i nedisciplinom možemo da ugrozimo i zdravlje drugih. Najmanje što želimo jeste scenario iz Italije i Španije – rekao je Mladen Krstajić, dodavši da se situacija u Kikindi drži pod kontrolom i polako smiruje.
Kako ističe “prinudni odmor” mu je dao više vremena koje provodi sa suprugom Ljubicom, kćerkama Svetlanom i Elenem, te sinom Matejom.
-U krugu porodice je najlepše i najbolje, kada smo skupa nekako lakše podnosimo sve ove dane. Obzirom da imam i voćnjak obilazim ga poslednjih jutara kada je hladno, čuvam sadnice od mraza. Kao i mnogi o fudbalu i sportu se u ovakvoj situaciji ne razmišljam, a i biće vremena za to. Bitno je da se naša zemlja izvuče iz teške situacije koja je zahvatila celi svet. Zaista, moramo da budemo disciplinovani. Čujem se sa prijateljima širom Evrope, pogotovo u Nemačkoj, i oni su u izolaciji, sklonili su se od koronavirusa. Samo tako možemo da pobedimo – dodao je Krstajić koji je u januaru u Banjaluci, na “Danu fudbala Republike Srpske” dobio priznanje za ambasadora fudbala.
Na kraju je nekadašnji defanzivac Partizana i nemačkog Šalkea svim građanima Srbije i Republike Srpske poručio:
-Dragi moji sugrađani, kao bivši sportista i danas sportski radnik znam da vam je teško da ostanete u kući. Moramo svi da budemo svesni da imamo ozbiljnog protivnika za borbu. Želim da budemo kao jedan tim i molim vas da ostanete kod kuće. To nije neki problem jer sam i ja samoizolovan u krugu najmilijih u porodičnoj kući.

Radnik – završena priča

Prethodnih dana fudbalska javnost je pratila zbivanja u Fudbalskom klubu Radnik iz Bijeljine nakon nekorektne smene Mladena Krstajića sa mesta predsednika semberskog kluba.
-Radnik je za mene završena priča i zatvorena knjiga. Ne želim ništa više da komentarišem – kratko je rekao popularni Krle.

Žurnal