XS
SM
MD
LG

Terzić: Igrači su pokazali visoku svest i odgovornost prema klubu

Ono što je najavljeno nedavno dobilo je epilog, fudbaleri Crvene zvezde pristali su na smanjenje zarada.

Informaciju je danas potvrdio Zvezdan Terzić u izjavi dostavljenoj medijima. Iako se možda nakon izjave kapitena Milana Borjana činilo da pregovori ovim povodom neće ići glatko, završeni su brzo.

Generalni direktor crveno-belih Terzić je naglasio da su igrači usled ekonomske krize pandemijom koronavirusa sami predložili klubu umanjenje zarada za 50 posto.

- Zadovoljstvo mi je da saopštim da su igrači Crvene zvezde i ovom prilikom pokazali visoku svest i odgovornost prema svom klubu. To je dokaz da nismo selektirali samo dobre igrače već i dobre ljude. Danas su Upravi kluba u pisanoj formi dostavili dokument koji između ostalog sadrži predlog za umanjenje plate od 50 odsto u naredna tri meseca, a da o eventualnom umanjenju zarada za naredni period razgovaramo u julu kada finansijske posledice pandemije budu jasnije vidljive. Prihvatanje ovakvog predloga bio bi samo deo mera koje FK Crvena zvezda sprovodi u cilju smanjenja troškova poslovanja, a sve sa namerom da sa što manje posledica prebrodimo predstojeću krizu - istakao je Zvezdan Terzić.