XS
SM
MD
LG

Ristić Tabor gura

Narko Ristić

Prva liga Slovenije, kao i ogromna većina ostalih fudbalskih liga  prekinuta je  zbog pandemije koronavirusa.

Fudbaleri sa strane  su uglavnom otišli  kućama, neki su ostali u Sloveniji. Svi oni definitivno  nestrpljivo čekaju da se treninzi i prvenstvo nastave.

Od prije godinu dana igrač slovenačkog prvoligaša Tabor Sežana je i Marko Ristić, sjajni levi bek koji je nekada igrao i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nosio je dres  Slavije iz Istočnog Sarajeva i u tom periodu bio je jedan od najboljih levih bekova u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Ostao je  u Sloveniji sa svojom porodicom i  čeka normalizaciju stanja.

Ristić ističe da mu svakako fudbal nedostaje, ali da mu ipak  sve mnogo lakše pada  kada je njegova porodica uz njega.

-Za razliku od Srbije i Bosne i Hercegovine ovde nije uveden policijski čas. Slovenci se strogo pridržavaju pravila i jako su disciplinovani. Ulice su gotovo prazne stalno, tako da nema  potrebe da se uvodi policijski čas. Pre tri sedmice smo poslednji put trenirali. Dobili smo plan i program , svi radimo po tom njemu, ali naravno nije to isto kao kada radiš sa ekipom. Nedostaju mi zjaednički treninzi i utakmice i nadam se da će se ovo što pre završiti. Sve bi mi ovo još teže palo da sa mnom nisu tu supruga Anja i ćerkica Lana, sa njima je sada sve to mnogo lakše, rekao je  Marko Ristić.

Dodao je da niko sa sigurnošću ne može reći za koliko će ovo proći. Ipak, u Sloveniji je većina uvjerena da bi za dve sedmice život mogao polako da se normalizuje, ljudi počnu izlaziti na ulice, a radnje otvarati. U tom slučaju, i njegova ekipa bi počela sa treninzima za nekih dvadesetak dana.

- Pratimo kakvo je stanje iz dana u dan. Ne postoje neke tačne informacije kada bismo mogli početi sa treninzima, ali može se čuti da se ovdje očekuje da se kroz dve sedmice krene život polako normalizovati, radnje otvarati, pa ako tako bude i mi verujemo da se kroz dvadesetak dana možemo vratiti na treninge.

Početkom ove godine na klubu je stigao  legendarni Mauro Kamoranesi. Čuveni fudbaler Juventusa i italijanske reprezentacije  počeo je sa trenerskom karijerom, a nakon Koras de Tepica i Tapačule u Meksiku i Tigresa u Argentini odlučio je da se vrati u Evropu, te sjedne na klupu ove slovenačke ekipe.

-Mauro je veliko fudbalsko i svetsko ime. Čast mi je raditi sa njim i njegovim stručnim štabom kojeg čine i pomoćni trener Andres Jilana i kondicioni trener Enrikue Miguel. Ne treba trošiti riječi o Mauru, čovjek je osvojio Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Italije. Svaki njegov savet nam jako znači jer se ispostavilo da sve što je do sada rekao bio je u pravu. On je  uveo neke novine. Počeo je igrati sa tri štopera nazad, pa sam ja zaigrao na poziciji levog štopera i to mi jako odgovora.

Od njegovog dolaska na klupu Tabora, ova ekipa igra sjajno te su u pet utakmica ostvarili tri pobede i po jedan nerješen rezultat i poraz. Dokaz da Ristiću odgovara uloga koju mu je dao Mauro Camoranesi je i činjenica da se u poslednja dva kola našao u timu lige.

-Dobro smo otvorili ovaj drugi deo sezone i po nas je prava šteta što je prvenstvo prekinuto. Ali, naravno, zdravlje je najbitnije. Meni je takođe išlo sjajno, u posljednja dva kola sam bio igrač utakmice, a u meču protiv Rudara iz Velenja sam i postigao jedini pogodak za pobedu, i to iz slobodnog udarca. Moramo biti jako zadovoljni do sada prikazanim i siguran sam da ćemo uz sav kvalitet ekipe i posebno stručnog štaba i njihov predan rad ostati u najelitnijem rangu Slovenije, što nam je cilj, završio je  Marko Ristić.

Od prvog registrovanog slučaja u Sloveniji, a to je bilo 4. marta u Ljubljani, pa do danas, u Sloveniji je zaraženo 897 osoba, a po 16 osoba je preminulo i izliječilo se od koronavirusa COVID-19.