XS
SM
MD
LG

(ANKETA) Čitaoci biraju: Najbolji poslijeratni tim FK Slavija - lijevo krilo/vezni

Svjetski sport je stao zbog pandemije koronavirusa, dešavanja gotovo i da nema, te smo s toga i mi zatražili od Vas da nam šaljete video klipove, prijedloge, sugestije čime da popunimo vrijeme do nastavka prvenstva.

Stiglo je zanimljivih prijedloga, a jedan je i pravljenje idealnog tima Slavije iz Istočnog Sarajeva, dvostrukog osvajača Kupa Republike Srpske, prvaka Republike Srpske i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine. Sve to u poslijeratnom periodu kada je najstariji klub Bosne i Hercegovine obnovio rad, a upravo ćemo i za taj poslijeratni period i birati idealni tim.

Počeli sa golmanima, a čitaoci su za najboljeg golmana izabrali Ratka Dujkovića sa 95 glasova. Nakon toga uslijedilo je glasanje za desnog beka gdje se u vrhu borba vodila između iskusnijeg Slobodana Mazića i nešto mlađeg Branislava Arsenijevića. Na kraju, sa 265 glasova je epitet najboljeg desnog beka Slavije u istoriji ponio Slobodan Mazić.

U trci za lijevog beka iz drugog plana je pored Igora Žuržinova, Zorana Beloševića i Vukašina Benovića protrčao Goran Marić i sa ukupno 139 glasova ponio epitet najboljeg lijevog beka u istoriji FK Slavija. Zatim ste izabrali dva štopera, Bojana Regoju i Ivana Stankovića, a za prvog centralnog veznog pobijedio je Goran Simić- Picula.  Nakon toga u sredini veznog reda svoje mjesto je našao i Miljan Radonja.

Sinoć i danas ste imali priliku da glasate za najbolje desno krilo, a u do sada naineizvjesnijoj borbi Zoran Kokot je za šest glasova odnio pobjedu nad Vučinom Šćepanovićem.

Od večeras do sutra priliku imate glasati i za lijevo krilo. Kao i sinoć, neka imena se ponavljaju zbog toga jer su i igrali na više pozicija u timu. Glasati možete OVDJE.

 
Najbolji lijevo krilo/vezni FK Slavija?
Sretko Vuksanović
Levan Kutalia
Aleksandar Antunović
Miljan Govedarica
Nedim Oglečevac
Dejan Rašević
Ognjen Todorović
 
 
 
 
 
 
 
Created with Poll Maker

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8