XS
SM
MD
LG

(ANKETA) Izabrali ste najbolji tim FK Slavija!

Svjetski sport je stao zbog pandemije koronavirusa, dešavanja gotovo i da nema, te smo s toga i mi zatražili od Vas da nam šaljete video klipove, prijedloge, sugestije čime da popunimo vrijeme do nastavka prvenstva.

Stiglo je zanimljivih prijedloga, a jedan je i pravljenje idealnog tima Slavije iz Istočnog Sarajeva, dvostrukog osvajača Kupa Republike Srpske, prvaka Republike Srpske i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine. Sve to u poslijeratnom periodu kada je najstariji klub Bosne i Hercegovine obnovio rad, a upravo ćemo i za taj poslijeratni period i birati idealni tim.

Počeli sa golmanima, a čitaoci su za najboljeg golmana izabrali Ratka Dujkovića sa 95 glasova. Nakon toga uslijedilo je glasanje za desnog beka gdje se u vrhu borba vodila između iskusnijeg Slobodana Mazića i nešto mlađeg Branislava Arsenijevića. Na kraju, sa 265 glasova je epitet najboljeg desnog beka Slavije u istoriji ponio Slobodan Mazić.

U trci za lijevog beka iz drugog plana je pored Igora Žuržinova, Zorana Beloševića i Vukašina Benovića protrčao Goran Marić i sa ukupno 139 glasova ponio epitet najboljeg lijevog beka u istoriji FK Slavija. Zatim ste izabrali dva štopera, Bojana Regoju i Ivana Stankovića, a za prvog centralnog veznog pobijedio je Goran Simić- Picula.  Nakon toga u sredini veznog reda svoje mjesto je našao i Miljan Radonja. Nakon toga imali ste priliku da glasate za oba krila. Na desnoj strani je Zoran Kokot završio tik ispred Vučine Šćepanovića, dok je na lijevoj strani Sretko Vuksanović- Doktor ostao bez konkurencije.

Posljednjeg dana glasanja za igrače vođena je jedna od najzanimljivijih borbi u anketi. Darko Spalević je ostao bez konkurencije za prvo mjesto i lagano ga osvojio, dok se velika borba za drugo mjesto vodila između Igora Radovanovića, Milanka Đerića i Veselina Pukete, a na kraju je sa svega sedam glasova prednosti Igor Radovanović postao partner u napadu Spaleviću.

Na kraju, imali ste priliku i da glasate za najboljeg trenera, a tu je mišljenje većine bilo da je Milomir Odović najbolji trener kojeg je Slavija imala. Iza njega je ostao Milan Gutović, koji je osvojio jedan glas više od Zorana Erbeza, dok je Vlado Čapljić stigao kao četvrti.

Dakle, na kraju ćemo samo konstatovati Idealni tim Slavije kojeg su izabrali čitaoci našeg portala, a to je: Dujković, Mazić, Marić, Regoje, Stanković, Simić, Radonja, Kokot, Vuksanović, Spalević i Radovanović.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8