XS
SM
MD
LG

Otišao je dobri i plemeniti Cetinjanin

Danas me, jako,  potresla  vijest da je u Zagrebu preminuo Čedo Jovičević, legenda zagrebačkog Dinama. Stigao je tim Modrih iz Lovćena, Cetinje. Doveo ga je Dražen Jerković.

 Kao mlad novinar, sredinom 80-tih, često sam putovao u Zagreb. Pratio sam mnoga sportska dešavanja. Svaki odlazak bila je prilika da se vidim sa našim dopisnikom Miljenkom Mitroviće, a gotovo pa svaki put uslijedilo je i duženje sa Čedom i njegovom suprugom Sanjom.

Bili su to susreti za pamćenje. Sa mnogo smijeha, radosti...Volio sam ići u Zagreb, jer bi to značilo da ću vidjeti njih, da ćemo otići na predstavu Vitezovi Histriona...

Pričao mi je Čedo i o odlasku njegovog sina Igora u Real Madrid. Bio je Igor izuzetno talentovan fudbaler, ali su ga povrede omele da napravi karijeru.

Raspad Jugoslavije donio je i prekid mojih odlazaka za Zagreb, ali nikada nisam zaboravio Miljenka, Čedu i Sanju...

Sa Miljenkom se sada ''čujem'' preko Fejsbuka i on mi je rekao, nedavno, kada sam  pitao sa Čedu i Sanju, Igora i Sašu (sinove)  da je teško bolestan.

Stameni, čvrsti, ponosni Crnogorac , danas je na žalost, izgubio  tu svoju životnu bitku. . Jesam tužan, jer je otišao veliki čovjek, ljudina...

Danas su moje misli sa porodicom Jovičević. Upućujem Sanji i sinovima Igoru i Saši najiskrenije saučešće. Znam da će i „odozgo“ Čedo i dalje biti u svom Dinamu, paziti na svoju porodicu. ..

Nije dočekao da sina Igora  vidi na klupi  svog voljenog kluba.  Igor bi trebao  biti novi trener Modrih. Sada vodi drugi tim.

Dragi Čedo, od danas putuj  plavim nebeskim prostranstvima. Dobri, dragi  i plemeniti čovječe...