XS
SM
MD
LG

Iskrivljena fudbalska slika

Aktuelno rukovodstvo FS BiH

Ono što cjelokupna fudbalska javnost u BiH zna jedini hrabrosti da to potvrdi imao je bivši selektor reprezentacije BiH Blaž Slišković.
Sadašnji selektor Miroslav Ćiro Blažević nije onaj za kojeg se predstavlja već je u BiH došao isključivo zbog sebe.

Euforija i idila koje su nastale dvostrukom pobjedom nad Beglijom su samo paravan za ono što se dešava u i oko reprezentacije BiH, odnosno lopovskog Fudbalskog saveza sa sjedištem u Sarajevu. Čim se malo bolje pogleda u dubinu vide se nepoštenje i korupcija, prljave stvari od kojih staje pamet!
Već godinama fudbalska slika u BiH se iskrivljuje samo zarad jednog naroda – bošnjačkog. Niko normalan neće da te pita zašto su u Banjoj Luci i Mostaru draži, recimo, Kristijano Ronaldio i Frenk Lampard, nego Edin Džeko i Vedad Ibišević?

Selektor Blažević je obećao da će reprezentacija BiH igrati u Banjoj Luci, Mostaru, Širokom Brijegu… Međutim, ova selekcija ima samo dvije opcije: Koševo i Zenicu (bar dok se Grbavica ne rekonstruiše). Zašto je to tako? Odgovor je vjerovatno: pa ovo je BiH neprirodna i nelogična.

O tome je najbolje pisao Nobelovac Ivo Andrić i dao je tačnu “dijagnozu” ovog parčeta balkanskog poluostrva.

Reprezentacija BiH postoji isključivo zbog pojeidnaca u Savezu, selektora i grupe korumpiranih novinara koji čas hvale, a čas kude, ne znajući ustvari ni šta je realnost, ni istina. I takvi “kroje” fudbalsku sliku u jadnoj BiH čiji je fudbal još jadniji. Ovakvo stanje će biti sve do novog otrežnjenja i povratka u stvarnost!

(Slavko BASARA/Glas Srpske, dvobroj 18. i 19. april 2009. godine)