XS
SM
MD
LG

Nastavljeno otpuštanje radnika Bistrice

 Radnicima hotela Bat Bistrica jutros u poštari nastavili donositi rješenja o prestanku radnog odnosa. Kao što smo već pislai, na Veliku subotu je stigao prvi kontingent otkaza zapslenim u nekadašnjme hotelu Bistrica, a jutro se to sve nastavilo. Dakle, 70 radnika u ovom teškom vrmenu, a većina njih je u poznim godinama, dobilo je otkaz i poslali su ih na Biro za zapošljavanje.

Bez obrazloženja, bez pojašnjena, sa velike daljine jer u Republici Srpskoj nema ni jednog rukovodećeg predstavnika Batagona, koji je vlasnik hotela, uputili su otkaze.

Nisu imali ni hrabrosti da  radnicima pogledaju u lice. Nego, onako, kukavički, na daljinu. Kada su prije dvije godine kupili Bistricu, pričali su bajke...!!!. Najvaljivali mega- ultra- giga moderan hotel na Jahorini, a danas... Šta uradiše...!!!!

Pričaju pojedinci da preko“ leševa radnika“ pokušavaju da izdejstvuju neku dozvolu, koju im je neko obećao, a nije to uradio...???. Naravno, nemaju u batagonu hrabrosti da kažu ko im je i da li im je obećao nešto, pa danas nije izvršio....

Čudi i da se opština Pale ne oglašava.::??!! Ovo su njeni stanovnici i zaposleni na njenoj opštini...Zašto ćute??? Znaju li nešto što javnost ne zna??? Zašto ne izađu sa informacijama koje imaju??  Zašto ne kažu „ko je, kada i kako pokupovao raznorazne placeve po ovom turističkom biseru...“ ????

Proteklih godina je Republika Srpske uložila ogroman novac i zajedno sa menadžmentom Olimpijskog centra krenula u revitalizaciju planine i njeno ponovno postavljanje na poziciju broj jedan u zimskom turizmu. Učinjeni su ogromni napori, uložen ogroman novac, sada NEKO  želi da sruši sve to...??!!

Treba li Jahorini ovakva afera??? Naravno da ne....!!!  Ugled koji je teškom mukom vratila, sada neko ruši svojim potezima... Mora  se  ON zaustaviti.. Neljudski, nehumano, pa i bezobrazno je, u ovako teškim momentima, radnike ostavljati bez posla...

Da li će neko u ovom društvu reagovati, ili će se zavjera ćutanja nastaviti...???!!!

Progovori  ISTINO ....!!!!!