XS
SM
MD
LG

Ivan Kvesić: Ne bi bilo korektno izbaciti nas iz lige

Ivan Kvesić

Miruje fudbal u Bosni i Hercegovini. Dok su lopte negdje u prostorijama klubova, nama ostaje da razgovaramo sa razno raznim sportskim radnicima koji su u ženskom fudbalu u Bosni i Hercegovini. 

Da li će se ova sezona u svim ženskim ligama u BiH nastaviti ili će biti proglašen kraj, pitaju su svi ljubitelji ženskog fudbala, fudbalerke, treneri, predsjednici.

Cijeli fudbal u regionu je u totalnoj neizvjesnoti, a pred nama stoji sigurno jedan težak posao oporavka od svih gubitaka te gradnja novog sistema, koji će nam pomoći da prebrodimo ovo stanje.

Do kraja sezone ostalo je da se odigra još 11 kola i dva kupa, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Svakako realna je i opcija da se prvenstvo okonča prema trenutnom stanju na tabeli.

Razgovarali smo sa šefom stručnog štaba ekipe Širokog Brijega, gospodinom Ivanom Kvesićem.

- Moje mišljenje je da ženski fudbal nema uslove za nastavak takmičenja ove godine. Mislim da je prevelik rizik izlagati zdravlje djevojaka s obzirom da se i u normalnim okolnostima uvijek zdravlju davalo najviše pažnje, tako da je po meni jednostavan zaključak. Liga se treba završiti, što se tiče proglašenja, mislim da je jasno da je ekipa Sarajeva ove godine takođe prvak i tako treba biti. Sto se tice ispadanja nisam za to da neko ispada. Mi smo doveli pet igračica na polusezoni, 27 bodova je u igri i ne bi bilo korektno izbaciti bilo koga iz lige. Naprotiv ja mislim da se liga treba proširiti, kaže Kvesić, pa zatim nastavlja: 

- Svaki klub koji uđe u ligu treba imati jedan period prilagodbe. Mi smo se tek počeli snalaziti i mislim da bi naredne sezone bili znatno bolji premijerligaš i da bi bili konkurentniji jer znamo šta nas čeka. Jedan vid iskustva imamo i znamo kako dovesti dobra pojačanja. Dok ako se ispadne onda dolazi do problema sa tim klubovima i često srozanje kluba, ako ne i raspad. Ja iskreno ne vidim neku stabilnost ženskog fudbala na taj način, to su sve modeli koje trebamo provjeriti i kojima trebamo dati priliku. Nadam se da su sve cure dobro i ovim putem ih pozdravljam, rekao je trener Širokog Brijega.


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4