XS
SM
MD
LG

Njegoš Sikiraš završio sezonu sa Fuenlabradom: NBA Draft zavisi od mnogo toga

Bosanskohercegovački košarkaš, Njegoš Sikiraš, prijevremeno je završio svoju sezonu sa Fuenlabradom zbog pandemije koronavirusa.

Trenutno se nalazi u karantinu, čeka normalizaciju stanja, a onda i povratak kući.

- Trenutno se nalazim u Madridu, tu sam u karantinu evo već pedesetak dana. Ovdje je situacija bila jako loša, ali sada se sve pomalo poboljšava. Već sljedeće sedmice smo dobili dozvolu od države, da svi profesionalni sportisti mogu trenirati u dvorani, počeo je naš razgovor Njegoš Sikiraš.

Plan ACB lige je da se sezona završi igranjem turnira od 12 ekipa, što znači da je sezona za njegovu Fuenlabradu završena. Na njihovu sreću, ispadanja neće biti, pa će i naredne sezone da se takmiče u ACB ligi.

- Liga ACB se nastavlja samo za prvih 12 ekipa, koje će igrati playoff i to bi se trebalo održati na Kanarskim ostrvima, a što se tiče ekipa od 13. do 18. mjesta, oni su završili sezonu, što znaći da je za mene i moj klub sezona završena. Također, ove sezone su odlućili da trenutno posljednje dvije ekipe koje su na tabeli da ne ispadaju iz lige.

Sikiraš je ove sezone dobijao pomalo šansu u Fuenlabradi, ali na ruku mu nije išlo što su utakmice često bile jako neizvjesne i u finišu mečeva su igrali oni najiskusniji. Ipak, on je zadovoljan kako se razvija njegova karijera.

- Mislim da sve ide po svom toku. Da je mogla biti bolje sezona to definitivno, dobijao sam prostora i minute u prvom dijelu sezone, međutim nije sve išlo po planu, gubili smo neke utakmice po 2-3 razlike, što nas je dovelo na pretposljednje mjesto na tabeli, i poslije toga cilj je bio samo jedan, da opstanemo u ligi, pa sam u drugom dijelu dobijao manje minuta, kao najmlađi igrač u timu.

On se ove godine po drugi put prijavio na NBA Draft. Prošle godine je povukao prijavu pred njegov početak, a nije isključeno da će to ponovo učiniti, te onda u narednoj, ujedno i posljednjoj za prijavu, izaći.

- Da, prijavio sam se ove godine na NBA draft, koji treba da se održi u New Yorku 25. juna. Mislim da sam napravio dobar izbor prošle godine kada sam se povukao sa Drafta. Moja posljednja godina za prijavljivanje za Draft je sljedece godine, tako da ove godine moram dobro da vidim šta je najbolje za mene, a možda čak i sljedeće godine da se prijavim za izlazak na Draft. NBA Draft zavisi mnogo toga, čak i ova sezona koja se završila, ostala nam je skoro cijela druga polovina sezone za igranje. Tako da i od toga bi zavisilo mnogo stvari.