XS
SM
MD
LG

Mojoviću dva priznanja

Nikola Mojović

Željno očekujući prestanak izolacije i karantina prouzrokovanih koronavirusom fudbaleri, treneri, zaljubljenici u fudbal provode ipak veoma aktivno dane bez treninga i utakmica. Većina igrača je dobila od klubova plan samostalnog rada kako bi održali kakvu takvu fizičku pripremljenost, nadajući se nastavku prvenstva.

Uz sve to sportski portali su se potrudili da osim važnih informacija učine dane  prouzrokovane pandemijom opake bolesti interesantnijim.

Tako je portal Prve lige RS proveo anketu i izabrao pojedinačno najbolje igrače elitne lige koja se igra pod okriljem FS RS, a potom je izabran i najbolji tim kao i najbolji trener.

U obe ankete istaknuto mesto je pripalo Nikoli Mojoviću, poznatom fudbaleru  koji je sa dosta uspeha nosio dres  prvoligaša RS Sutjeske i Borca, sa kojim se plasirao i u bh elitu,  a nastupao je za članove Prve lige Srbije i Crne Gore kao i bh premijerligaša i federalnih ligaša. Sve su to prepoznali učesnici ovakog izbora pa je on u veoma jakoj konkurenciji  prve ankete proglašen najboljim veznim igračem RS, a potom je pobrao sve lovorike i dobio ubedljivo najviše glasova od svih anketiranih fudbalera i zasluženo se našao u idealnom timu Prve lige  RS, od početka nadmetanja do danas.

Naravno da je Mojović bio obradovan ovakvim ishodom i sa oduševljenjem je  primio vest da je dominirao među najboljima.

U rodnoj sam Foči, aktivno koristim ove dane kada lopta miruje, redovno samostalno radim na održavanju forme i željno očekujem nastavak  treninga i eventualnog početka prvensta. Redovno pratim portale pre svih Sportdc i novoformirani Prva liga RS, jer tu uvek možemo naći ono što nam je najinteresantnije, ne samo trenutno u ovoj situaciji nego inače i u toku takmičarskih dešavanja. Naravno da sam pratio  anketu  u kojoj su birani najbolji u RS, prvo na pojedinim pozicijama, a potom i u najboljem timu. Za mene je ovo iskreno veliko priznanje jer  dolazi od mojih kolega saigrača, a i onih protiv kojih sam se borio na zelenom terenu, potom trenera, fudbalskih radnika, sportskih novinara...Kao što znate voljom velikog broja anketiranih poneo sam titulu najboljeg na poziciji veznog igrača, a potom se i našao među najboljih 11 gdje sam osvojio i najveći broj glasova, u odnosu na sve anketirane, što me dodatno čini srećnim i  daje mi moralnu podršku da budem još bolji u budućnost. Drago mi je što je prepoznat moj uporan rad i ono što pokazujem na fudbalskim terenima. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su svojim glasovima omogućili da ponesem ove laskave titule, rekao je Mojović.