XS
SM
MD
LG

Obradović: Novak najveći svih vremena

Foto: Tennis World USA

Srpski tenis doživio je veliki uspon i seriju fantastičnih rezultata u proteklih 15 godina. Tokom tih godina i u Dejvis Kupu je bilo fenomenalnih rezultata a posebno se ističe titula 2010. godine i finale tri godine kasnije. Veliki doprinos sjajnim rezultatima dao je i dugogodišnji selektor, Bogdan Obradović. Obradović je bio selektor deset godina a danas je izdvojio vrijeme i dao je intervju za naš portal.

''Kada je u pitanju Dejvis Kup, nemam još uvijek sjećanja. Sve mi je još svježe. Nikola Pilić mi je jednom prilikom rekao da tek nakon 20 godina završetka rada ću postati svjestan svega što smo uradili. A u mom slučaju prošle su tek tri godine'', kaže na početku razgovora Obradović.

Iako je bilo sjajnih rezultata, posebno se pamti ta 2010. godina, kada je Srbija savladala Francusku sa 3-2 u finalu.

''Kao što rekoh, imam utisak da nisam još uspio da skroz proživim sve stvari u Dejvis Kupu pa i tu titulu. I dalje sam aktivan na terenu sa mojim igračima'', naglašava Obradović.

Vodeći reprezentaciju, Obradović je imao priliku da sarađuje i sa Novakom Đokovićem.

''On je najveći teniser svih vremena za mene a znam ga još iz juniorskog perioda. Stasavao je u teškim uslovima i uspijevao da odoli svim izazovima i da postane to što je danas, svjetski broj 1. Ni Nadal ni Federer nisu imali tako teške faze kao što je imao Novak. Zato je on za mene šampion i legenda.''

Koliko god Novak bio veliki, tenis u Srbiji ne treba svesti samo na njega jer Srbija ima još četvoricu igrača u prvih 80 na svijetu. Takođe, ima dosta talentovanih mlađih momaka koji predstavljaju dobru perspektivu a i naš sagovornik daje doprinos u tom radu.

''Ja vrijedno radim na novim talentima i to je za mene veliki izazov. Da li ću uspjeti da postignem više od ovoga što sam do sada postigao, pokazaće vrijeme. Vjerujem u sebe i osjećam da imam snagu da mogu da učinim ono što je mnogima sada nezamislivo'', kaže obradović.

Budući da je Obradović i potpredsjednik olimpijskog komiteta Srbije, za kraj smo se dotakli priče oko pomjeranja olimpijskih igraa.

''Vrlo teško pitanje. Međunarodni olimpijski komitet odložio je OI za narednu godinu ali se one ne mogu nakon toga odlagati. Da li će se OI održati, odlučiće zdravstvena situacija u cijelom svijetu. Nadam se iskreno da će idućeg ljeta Korona biti naša daleka prošlost'', poručio je za kraj Obradović.