XS
SM
MD
LG

Gospodine Husiću, odvojite politiku od sporta i čuvajte se “Vara”

Gospodin Azmir Husić je došao iz daleke Amerike i donio lovu u fudbal napaćene Bosne i Hercegovine, zemlje koja je verifikovana u američkom Dejtonu, Saveznoj državi Ohajo, 21. novembra 1995. godine.

Ako to nije znao, onda ga podsjećamo da je tada potpisan Dejtonski sporazum i konstituisana država dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda! Istorija SAD je glomazna  i sveobuhvatna, ali se gospodin Husić, pri povratku u “domovinu” iz dijaspore, morao raspitati o njenom funkcionisanju i zakonima, “ustrojstvu” i Ustavu. 

Takođe, ulaskom u fudbal morao je i da se raspita, pa i pročita, “zakone” i statute UEFA i FIFA, da ih ne krši, jer je od Sloge iz Siminog Hana stvario Tuzla siti, promijenio opis i identitet jednog kluba zarad politike jednog naroda, koji želi apsolutni ekskluzivitet na “Dejtonskom prostoru”. I na grb novog kluba stavio je srebrenički cvijet što je apsolutno nedopustivo, provokativno i šovinistički potez nekoga ko misli da s parama može da uradi sve, pa čak i to da kupi plasman na međunarodnu scenu.


Mali glumci nisu za velike uloge, niti su se fudbalski anonimusi sa “dubokim džepom” mogli da izbore sa kompleksima niže vrijednosti. To je jednostavno tako, u životu, pa i fudbalu.

Ako uporedimo Banjaluku i Simin Han – neuporedivo!!!

Elem, otkri Husić svu fudbalsku “tajnu i zavjeru” u BiH pozivajući se na moral i odgovornost, pa poče da improvizionira situacije šta bi bilo da je Filip Arežina pogodio penal protiv Veleža, bilo bi ovo, on je najveći krivac, Borac bi u tom slučaju ovo ili ono… i tako redom. Sve zna čovjek, kao samoprozvani fudbalski prorok!

O tim nebulozama, s kojima se zdrav mozak i pamet ne mogu graničiti, mogu da pričaju samo oni ljudi koji se tim stvarima bave!
A gospodinu Husiću namještaljke, spletkarenja i fudbalski nemoral nisu nepoznati, jer ko ima pare može i da se bavi sa tim u BiH. Pogotovo ako su u pitanju američki dolari.

Gospodina Husića podsjećamo da je bio akter “afere punac” oko namještanja utakmica sa FK Sarajevo, i Mladosti iz Velike Obarske, kada ga je javno prozivao bivši direktor “bordo” tima Dino Selimović, a on mu uzvraćao tražeći novac za tamo neki dogovor, a poslije susreta Slobode i Sarajeva na Tušnju njih dvojica su se “gadno zavadili”. Kasnije je sve to prešlo i na “male” ekrane!

Onda je u novembru prošle godine gospodin Husić bio jedan od “prozvanih” u akciji SIPA po nalogu Tužilaštva BiH, ali se tada “obreo” u Americi, zbog kako je rekao poslova koje ima, ali ostala je ljaga koju ni do danas nije “izbrisao”. 

Treba li pominjati Izbor najboljih sportista BiH u Holidej inu kada je dobio nagradu za najboljeg radnika kompletna delegacija FS BiH je ustala i napustila salu u jeku manifestacije, predvođena predsjendikom Elvedinom Begićem, uz komentar – ako je on taj, nama mjesto ovdje nije!!!
I tako redom…

Izgleda da se gospodin Husić počeo braniti neargumentima, tako što napada druge da bi odbranio sebe, izmišlja drugima grijehe kako bi oprao svoje…
Ramazan je, gospodine Husiću…

Husić galami na Salimovica na Tusnju u "aferi punac"


I udari čovjek na Borac, Banjaluku, Vicu Zeljkovića…
Klub koji je trpio tolike nepravde samo da bi spasio Premijer ligu BiH, grad u kojem je bio ugošćen na vrhunskom nivou, i kao funkcioner Slobode, ali i nacionalističke Tuzle siti, a da li je on u Tuzli bio baš tako gostoljubiv?

Da li je možda Vico Zeljković izmislio koronavirus da bi Borac izborio plasman u Evropu?

Gospodine Husiću, da je države, kakva BiH nije, sa Vama bi se Tužilaštvo ozbiljno pozabavilo zbog “afere punac” i akcije “Var”. 
Fudbalski posleniče Azmire, da su UEFA i FIFA dosledne, kao što nisu, kao što nikada i nisu bile, vaš klub pod aktuelnim grbom, ne bi mogao da se takmiči u elitnom rangu…

Vi ste samo jedan od onih koji debelo koriste “beneficije” savremenog čovječanstva u kojem takvi kao Vi misle da sve mogu da završe parama!
Poštenje, pamet i Bog se ne kupuju sa tim papirićima kojima Vi mašete!

I na kraju, druže Azmire, niste kvalifikovani da procjenjujete epidemiološku situaciju ni u Federaciji BiH, ni u Republici Srpskoj, a ako to nesastavljeno spojite u ono što nazivate “ekskluzivnom domovinom” koja je “stvorena” u “Vašoj” Americi, onda ne možete da “ustanovite” to ni na nivou BiH. Jer niste ni epidemiolog, a ni ekspert u ministarstvu.