XS
SM
MD
LG

Stav Veleža se zna, završiti ligu na terenu

Džemil Šoše, direktor Veleža

Još se nagađa da li će se nastaviti takmičenje u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine . U FK Velež su decidno istakli da žele nastavak, odnosno da se sve riješi na zelenom terenu, no nakon posljednjeg sastanka pojavile su  se određene informacije da su Rođeni uz FK Sloboda suzdržani.

 Direktor mostarskih Rođenih, Džemil Šoše nam je rekao :

"Povodom sve učestalijih špekulacija u medijima kako su neki klubovi za, a neko protiv nastavka prvenstva, želim istaći da FK Velež želi jasno i bez suzdržavanja obavijestiti svoje poslovne partnere, navijače i širu sportsku javnost da smo mi za nastavak uz propisane mjere zaštite.Želim naglasiti da mi imamo više razloga za nastavak takmičenja. Prvi je onaj sportski, odnosno da želimo da se na terenu dobije konačna tabela i poredak klubova. To je jednostavno temelj svakog sporta. Drugi razlog jeste činjenica da samo uz nastavak takmičenja možemo računati na daljnju saradnju sa poslovnim partnerima i sponzorima. Sljedeći razlog jeste prodaja ulaznica koja u našem budžetu igra bitnu ulogu. Poznato je da naš klub ima veliku armiju navijača i samo mi još u vrijeme kada smo igrali Prvu ligu FBiH smo imali razrađen sistem prodaje virtualnih ulaznica za naše navijače koji iz raznih razloga nisu mogli prisustvovati utakmicama. Dakle, opet bismo bili na gubitku u slučaju prekida takmičenja. Bez utakmica nemamo ni virtualnih ulaznica, jer navijači samo čekaju 'na enter' kada će kliknuti za donaciju, a mi nismo željeli to, nego to radimo kada krene liga. Isto to može i FK Željezničar, odnosno dva-tri kluba u ligi. Apsurdno je da neko onda izjavi kako smo mi suzdržani po pitanju nastavka lige", riječi su direktora Veleža koji nastavlja :

"FK Velež sa svojim igračima ima mahom dugoročne ugovore. Očekujemo da se otvori  mogućnost da neki od tih mladića naprave dobre inostrane transfere gdje bi po logici stvari profitirao klub, a kako nekoga prodati ako se ne igra liga.

Za kraj, možda i najvažniji razlog, a zove se položaj na tabeli. Isti nam daje dosta veliku nadu da bismo u narednih 11 kola uspjeli stići bodovnu razliku za ekipama koje su trenutno bolje plasirane. Priznat će te da četiri ili šest bodova, koliko u ovom momentu nama nedostaje za izlazak u Evropu ,  nije nenadoknadiva razlika. Iako u ovom trenutku razumijem neke klubova koji se bore za golu egzistenciju i nemam ništa protiv toga da zagovaraju prestanak takmičenja, a  kako bi ostali na pozicijama kojem im odgovaraju, da li u borbi za prvaka, borbi za Evropu ili u borbi za opstanak, to nije razlog da neko kaže da smo mi suzdržani", kazao je Džemil Šoše, direktor FK Veleža .


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8