XS
SM
MD
LG

Slavko Basara autor knjige o humanitarnim akcijama Milorada Arlova na Kosovu i Metohiji

Slavko Basara

Knjiga o svim humanitarnim akcijama i posjetama Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji ovoj južnoj srpskoj pokrajini tokom proteklih 12 godina, autora Slavka Basare, trebala bi da bude objavljena do kraja godine.
Basara, koji je novinar i publicista, rekao je danas u Brčkom da knjigu piše već tri i po godine, te da će ona biti svjedočanstvo o humanitarnom djelovanju Republike Srpske za Kosovo i Metohiju i 131 posjeti predsjednika Odbora Milorada Arlova južnoj srpskoj pokrajini, počevši od 3. maja 2008. godine.

“Svaki njegov odlazak bio je humanitarnog karaktera. Nosio je pomoć za djecu, za naš narod tamo. Željeli smo da stavimo između korica sve što se dešavalo u posljednjih 12 godina”, rekao je Basara na konferenciji za novinare.

Slavko Basara, Milorad Arlov i Dragan Tomić

 

On kaže da je to obiman posao i da je od početka uključen u rad Odbora.

“Ja sam kao sportski novinar išao s njima, sa veteranima `Vrbasa`. Imao sam većinu tih tekstova koje sam prilagodio za knjigu. To su uglavnom izvještaji u `Glasu Srpske`, `Nezavisnim novinama` i `Sportskom žurnalu`, u kojem sam danas zaposlen”, rekao je Basara.

On je dodao da će jedno poglavlje u knjizi biti posvećeno Brčko distriktu, kao “posebnom Kosovu u Republici Srpskoj”.

 

Knjigu planira da objavi Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji u saradnji sa Izdavačkom kućom “Rad” i Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom “Prosvjeta” iz Brčkog kao saizdavačem.

Predsjednik brčanske “Prosvjete” Dragan Tomić rekao je da su se rado odazvali pozivu da budu saizdavači knjige koja će obraditi značajno pitanje opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

Tomić je istakao da se “Prosvjeta” rado odazvala i pozivu Odbora za učešće u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, u kojem su već drugu godinu zaredom.

Agencije