XS
SM
MD
LG
15.05.2020 Administrator DC

Đukić opleo po Rukometnom savezu Srbije

Božidar Đurković i Milan Đukić / Foto: N. Negovanović- Sportski žurnal

Potpredsednik UO RSS, prvi čovek ARKUS lige i predsednik Vojvodine, Milan Đukić, podneo je neopozivu ostavku i obrazložio je u otvorenom pismu, koje prenosimo u celosti:

- Podnosim neopozivu ostavku na mesto člana UO RSS. Ovim svojim potezom ću vam omogućiti da bez diskusije, bez suprotnog mišljenja, donesete odluke i mirno uvedete RSS u još veće probleme i još veće dno od ovoga u kome je sada.

Donositi ovakav niz odluka na sednici u kojoj se raspisuju izbori je vredno toga da se to učini mirno i bez mene, svakako. Donećete verujem jednoglasnu odluku o proširenju lige za sezonu 2020/21. i time smiriti delove Srbije, zadovoljiti lične potrebe samovrednosti pojedinaca i uvešćete Super ligu ili Arkus ligu u problem koji će se zvati bojkot lige.

Kao predsednik UO Arkus lige znam stav i klubova u UO, ali i ostalih klubova Arkus lige koji neće prihvatiti proširenje ionako slabe lige. Drugo, donećete verujem jednoglasnu odluku o izboru selektora i njegovih pomoćnika.

Verujem da vas je Mocart Sport informisao i ko su. Logično je da sajt tog tipa ima informacije iz rukometa i pre samog događaja, zar ne? Kako se zove delo ugovaranja ishoda unapred? Donosite odluku o selektoru u godini izbora i na dan kada raspisujete faktički izbore u Savezu.

Donosite odluku o izborima po Statutu zbog koga RSV i RS KiM ne učestvuju već četiri godine u radu i time jasno kažete – niste nam potrebni ni naredne četiri godine u organima i forumima RSS.  Da vas ubeđujem nemam nameru. Da glumim kakvog prosvetitelja u RSS – toga je dosta bilo. Pozivam vas da razmislite samo šta radite i da shodno tome i učestvujete u radu poslednje sednice UO RSS u ovom mandatu.