XS
SM
MD
LG

Sačuvajmo Krupu

Fudbalski klub Krupa je nakon samo jedne sezone igranja u Prvoj ligi Republike Srpske uspio da se vrati u fudbalsku  elitu Bosne i Hercegovine. Tim braće Ilić bio je dominantan u sezoni koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Završili su šampionat na poziciji jedan, sa čak 11 bodova više od drugoplasiranog Rudar Prijedora. Do titule su došli bez ijedne mrlje, a upravo to sportsko i viteško ponašanje odlika je ekipe Krupe. Od kada klub vode braća Ilić za Krpu se nisu vezale nikakve afere, sukobi...

Ne pamti se da je neko klub tužio, da su nekome ostali dužni, a nema ni kluba koji se požalio na njihovo gostoprimstvo. Kakvi su kao domaćini, takvi su i kao gosti. Besprijekorni.

Jednom kada neko ode na njihov stadion u Krupi na Vrbasu i vidi kako je on ''posložen'' od svlačionice do tribina jasno mu je o kakvom se klubu radi. Sve oko stadiona i na njemu odiše čistoćom, urednošću...  

Jedan je to od rijetkih, ako ne i jedini klub koji od svojih mlađih kategorija ništa ne naplaćuje. Klinci i oni stariji imaju sve apsolutno besplatno. Kako to uspijevaju braća Ilić, valjda oni znaju.

Naravno, po ko zna koji put treba reći i da ne duguju ni za poreze, doprinose...Ni jednu jedinu marku, a od grada banja luka su dobili prošle godine 48.000 maraka... To mi je vjerovatno malo i za pokrivanje jednomjesečnih rashoda kluba. Kada se izračunaju troškovi prvog tima, pa ostalih kategorija, pa plate trenerima, radnicima na stadionu...

Da li možda ovaj plasman u Premijer ligu dovodi sve sada to u pitanje. Može li krupa nastaviti istim tempom i istim načinom. Budimo objektivni, bez šire podrške teško. Da bi igrali ove sezone u Premijer ligi, na svom stadionu, potrebna im je zamjena terena sa vještačkom travom, pa i reflektori.

Ko to u ovom momentu može da uradi bez podrške vlasti. Niko. S toga bi bilo dobro da ruku podrške Krupi pruže oba fudbalska saveza i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Da pokušaju da pronađu način da Krupu podrže u obnovi terena. Da pronađu u svojim  finansijskim rezervama sredstva za to.

Prava bi šteta bila zbog ''sitnih'' para ostati bez jedne zdrave fudbalske priče, a Krupa to sigurno jeste.