XS
SM
MD
LG

Tenis liga i ove godine u Jablanici

Na Tenis centru " Zara " u Jablanici već dvije godine se igra Tenis turnir Opštine Jablanica uz učešće tennisera iz Jablanice i Konjica. Vlasnik centra Amel Motika više je nego zadovoljan odzivom rekreativaca i najavljuje ovog ljeta treći turnir ove sve popularnije igre.

- Kada ste krenuli sa ovim tenis centrom , upitali smo vlasnika Tenis centra u Jablanici, Amela Motiku?

" Tenis centar " Zara " Jablanica je otvoren 14. juna 2018. godine . Želju za tenisom imao sam još od studijskih dana na Univerzitetu " Džemal Bijedić " u Mostaru, gdje sam prvi put uzeo reket u ruke i odmah zavolio ovaj sport. Ideju sam dobio prilikom plaćanja termina u Osnovnoj školi "Suljo Čilić" u Jablanici, za našu školu fudbala "Pionir" Jablanica, te sam kroz razgovor sa direktorom pomenute škole razvio ideju da se aktivira teniski teren ili da se eventualno ruši. Tada nije bio u funkciji, čak je  više ličilo na smetlište. Dobio sam teren na korištenje,  uz uslov da ga vratim u njegovo prvobitno stanje. Prihvatio sam veliki izazov, jer tenis kao sport nije toliko afirmisan i popularan u Jablanici, pa čak ni u Bosni i Hercegovini. Mnogi su me odgovarali od tog projekta,  jer su smatrali da to ne može uspjeti, pogotovo što teren postoji desetak godina i nije se ništa pomaklo prema popularisanju ovog sporta. Međutim, uprkos svemu imao sam osjećaj da mogu kroz moju viziju i organizaciju, te kroz određene korekcije da probudim želju za ovim sportom koji važi inače za jedan od najskupljih sportova na svijetu", kazao je Amel Motika.

" Krenuo sam od reketa koje su poprilično skupi za rekreativce, te sam kupio rekete koje sam iznajmljivao uz termin, kao i loptice. Reflektore sam proširio sa 2 na trenutno 12 i sa tim poboljšao svjetlost i atraktivnost noćnih termina. Tokom prve sezone oformio sam ligu pod nazivom "Tenis liga Opštine Jablanica " na kojoj je uzelo učešće 36 igrača. Među njima je bio i legendarni Mirza Teletović. Evo danas bilježimo treću sezonu lige, a rekreativaca je sve više i više.Redovno nas posjećuju rekreativci iz Konjica koji su prezadovoljni terenom.Na kraju bih se zahvalio svim ljudima koji su mi pomogli prilikom rekonstrukcije terena, pogotovo Safetu Bećiću i osobi koja radi od prvog dana sa mnom na terenu, Emi Karić ", kazao je Amel Motika, vlasnik Tenis centra "Zara " Jablanica .