XS
SM
MD
LG

Samir Vrban: Trebamo sačekati Savez da odluči

Samir Vrban, trener Iskre Bugojna

Nastavak sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine nije ni započeo, a prvenstvo po procjenama mnogih stručnjaka će biti proglašeno završenim, a to se očekuje u narednim danima da bude proglašen kraj. 

Dosta ja različitih shvatanja unutar klubova o tome treba li, kad i kako, nastaviti takmičenje. Obično se razmišljanja razlikuju prema interesu i poziciji svakog pojedinog kluba i položaju u kojem se nalazi.

Međutim u Bugojanskoj Iskri nemaju taj problem. Ekipa sa Jaklića je odigrala dobru polusezonu u društvu najboljih i nalazi se na četvrtoj poziciji sa 20 osvojenih bodova. 

Razgovarali smo sa trenerom Samirom Vrbanom koji nam je iznio svoje mišljenje oko trenutne situacije.

- Za sada niko ne zna kakva će biti situacija što se tiče prvenstva, jer niko nema zvaničnu informaciju. Što se tiče sezone, prije svega ja sam čovjek koji voli da se rezultati i igra pokažu na terenu, međutim u ovom trenutku jako je teško da će se sezona završiti. Mislim da je zdravlje svih nas najvažnije, a igračice su jako, jako dugo bez trenažnog procesa i bio bi to veliki napor kada bi se igralo po velikim vrućinama. Ako bi se krenulo u nastavak, trebalo bi najmanje mjesec dana dobrih priprema, kako ne bi došlo do povreda i ostalih komplikacija, govori trener Iskre.

Često se spominje moguće proširenje naše lige. Kako vi gledate na to?

- Pa gledajte u ovom momentu možda je to najrealnija opcija. Jer objektivno gledano nije korektno izbaciti posljednje dvije ekipe na tabeli, kada se pogleda stanje, oni su i dalje u igri da opstanu u društvu najboljih. A što se tiče lige sa deset klubova, moje mišljenje je da bi liga izgubila na kvaliteti. Ja nemam ništa protiv toga, rekao sam već na početku da je to realna opcija da se pristupi proširenju lige koja bi od naredne sezone brojala deset klubova. No, ja sam siguran da će ljudi iz NS/FS BiH koji vode ženski fudbal donijeti najbolju i najispravniju odluku u interesu svih klubova i igračica prije svega. Bitno je da sve ovo prođe, da se stanje normalizuje i krene sa trenažnim aktivnostima, zaključio je Samir Vrban.


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4