XS
SM
MD
LG

Ćao, nema više - vidimo se naredne sezone

Stiže polako, ali sigurno 25. maj, datum  kada se UEFA treba poslati odgovor na pitanje - kako će se i na koji način završiti prekinuti bh fudbalski šampionat?

Sjednice Izvršnog odbora nema ni danas, a onda dolazi vikend i Bajram, pa je sigurno da Izvršnog neće biti do utorka, a to je već 26. maj.

Naravno, postoji mogućnost da se on i organizuje u toku praznika, ali je malo vjerovatno. Ako ćemo iskreno i otvoreno, nema mnogo ni razloga da se zakazuje.

Nema dogovora oko  datuma nastavka šampionata. Iz Republike Srpske su rekli svoje -  utakmice tek 1. jula (možda), a iz Federacije Bosne i Hercegovine nisu rekli ništa. Izjasnili su se za trening, ali za takmičenja su ostali dužni odgovor.

I sada svi očekuju da Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine  presudi, donose odluku. Naravno,može samo  o prekidu takmičenja. Da to konstauje! Sve  ostalo je već rečeno.

Nema potrebe optuživati bilo koji klub ili pojedinca. Oni su se u ovoj pandemiji  ništa nisu pitali i niko ih nije konsultovao za bilo kakvu odluku! nije ni trebao, a ni morao.

Vlasti Republike Srpske su rekle svoje, a Federacije Bosne i Hercegovine su i svojim ćutanjem rekle sve.

Nama ostaje da zaključimo da je odsviran kraja,  a da su svi klubovi to jedva dočekali, mada će neki i dalje javno da pričaju kako su oni da se završi šampionat na terenu...To je za javnost!!!

Fudbalski savez je poslao i  neke članove u inspekciju stadiona, da se vidi i utvrdi  da li su oni (stadioni)  spremni za nastavak.

Šta se dobilo tim? Lažnu slika kako stadioni ispunjavaju uslove za nastavak šampionata. Klubovi su postavili na ulazu u klupske prostorije spužve, sredstva za dezinfekciju ruku...I to je sve.

Kakve su nam svlačionice? Koliko imaju kvadratnih metara, kakvi su tuševi i koliko kvadrata imaju te kupaonice? Pa svi znamo da je to, na većini stadiona katastrofalno. Ona drvena greda, privrnuta za zid, sa one dvije kukice, za odlaganje garderobe i to je to... Pa pola klubova još nije izvršilo ni testiranje svojih fudbalera na kovid19! Neće, da bacaju novac.

Neki su to uradili u neovlaštenim ambulantama. Da li to važi?  

Svi se nešto nećkamo da kažemo jasno i glasno – kraj, nema više. Sezona 2019/2020 je završena. Da li sa prvakom ili bez njega? E, o tome će se izjasniti Izvršni odbor, a sve ostalo je već sada poznato. Doduše i o (ne)ispadnaju!

Možda ćemo  narednih dana čitati komentare neupućenih kako Fudbalski savez Bosne i Hercegovine  treba da nešto naredi! Neće on moći nikome i ništa, u ovom slučaju, da naredi. Njegovo je bilo i ostalo, u pandemiji,  da sluša...

S toga – vidimo se u sezoni 2020/2021, da li sa publikom ili bez nje???