XS
SM
MD
LG

Borac ciljao Prvu ligu

Rodoljub Topić, predsjednik FK Borac, Kozarska Dubica

Posle odigranog prvog prolećnog kola u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa zapad ekipa Borca iz Kozarske Dubice nalazi se na liderskoj poziciji i po svemu sudeći od naredne sezone igraće u prvoligaškoj konkurenciji. Neprilike prouzrokovane koronavirusom prekinule su šampionat i veliko je pitanje da li će on da bude nastavljen.

-Imamo odličnu ekipu, bili smo jesenji prvaci na drugoligaškom zapadu i siguran sam da ćemo, ako se prvenstvo nastavi, opravdati ulogu favorita i izboriti plasman u viši rang takmičenja. Prva liga Republike Srpske nam neće umaći. Nalazimo se u usponu, prošle sezone smo bili najbolji u Regionalnoj ligi zapad, sada treba da preskočimo još jedna rang i zaigramo u Prvoj ligi Republike Srpske drugi put u svojoj istoriji, posle sezone 1996/97. Biće to veliki uspeh za sve nas u klubu, ali i ovu generaciju fudbalera našeg kluba – istakao je Rodoljub Topić, predsednik Fudbalskog kluba Borac iz Kozarske Dubice.

Paralelno sa sjajnim takmičarskim rezultatima agilna uprava kluba radi i na poboljšanju infrastrukture.

-Imamo određene projekte. Jedan smo od retkih klubova u Republici Srpskoj, ako ne i jedini, koji poseduje vlastiti autobus, brendiran klupskim obeležjima. Gradimo i stadion na Đolovima, podignućemo i tribine, imamo u planu i izgradnju jednog terena sa veštačkom travom, razmišljamo i o osvetlenju… Hoćemo da napravimo izuzetne uslove i na taj način podržimo naš takmičarski pogon koji pratimo u stopu. Imamo rešene finansije i to je najvažnije. Želimo da Borac vratimo tamo gde mu je, po svemu, i mesto. U vrh fudbala Republike Srpske. To od nas zahtevaju i tradicija, i istorija, i renome i ugled koje klub ima i poseduje. Neke stvari smo rešili brže nego što smo očekivali jer imamo podršku, kako lokalnih vlasti, tako i fudbalskih struktura OFK Kozarska Dubica, ali i PFS Prijedor, odnosno FSRS – dodao je Topić.

Početkom petog meseca, tačnije 2. i 3. maja Kozarska Dubica će, u organizaciji FK Borac, biti organizator velikog međunarodnog omladinskog turnira.

-Pripreme za ovaj događaj su već u punom jeku. Sada nas malo u svemu ovome remeti ova situacija sa koronavirusom, ali se nadamo da će sve da bude u najboljem redu. Igraće se u tri kategorije, a već sada imamo prijavljen 71 klub za učešće, nastupiće više od hiljadu dečaka i devojčica. Želimo da napravimo iskorak u odnosu na protekli period i Borcu vratimo sjaj, omasovimo naše omladinske selekcije jer su one budućnost. Osim toga cilj nam je da obogatimo i našu seniorsku ekipu talentovanih fudbalerima iz vlastitog pogona i pojačamo konkurenciju – rekao je na kraju Rodoljub Topić, prvi čovek dubičkog drugoligaša.

 Podrška Zekoviću i FSRS

Rodoljub Topić je na radnom sastanku čelnika PFS Prijedor sa predsednikom FSRS Vicom Zeljkovićem i generalnim sekretarom Ognjenom Valjićem predstavljao Borac, a tom prilikom je rekao:

-Uvek smo bili na istoj liniji borbe sa Fudbalskim savezom Republike Srpske kojem i ovom prilikom, kao i predsedniku Vici Zeljkoviću dajemo podršku u kandidaturama za naredne izbore, kao klub i član fudbalskog područja Prijedor. Nadam se da će PFS Prijedor uskoro imati premijerligaša BiH, ali i novog prvoligaša.


Sloboda (MG) : Sloga (T)
Omarska : Proleter
Borac (Š) : Laktaši
Polet 1926 : Jedinstvo
Dubrave : Sloga (S)
Borac (KD) : Sloboda (NG)
Ljubić : Sloga (D)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (KD) 15 11 2 2 35
2 Jedinstvo 15 10 1 4 31
3 Sloga (D) 15 9 4 2 31
4 Ljubić 15 8 3 4 27
5 Mladost 15 7 4 4 25
6 Laktaši 15 7 3 5 24
7 Sloboda (MG) 15 7 3 5 24
8 Omarska 15 7 1 7 22
9 Dubrave 15 6 2 7 20
10 Sloga (T) 15 5 3 7 18
11 Borac (Š) 15 5 2 8 17
12 Sloga (S) 14 5 1 8 16
13 Proleter (-3) 15 4 2 9 11
14 Sloboda (NG) (-3) 15 3 0 12 6
15 Polet 1926 (-3) 15 2 1 12 4