XS
SM
MD
LG

Đoković: Srećan sam izbog igranja pred domaćim navijačima

Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je srećan što će imati priliku da igra pred domaćom publikom i da će sav prihod od regionalnog turnira "Adrija tura" ići u humanitarne svrhe

 "Izuzetno sam srećan i uzbuđen što ću imati priliku da igram pred domaćom publikom i što ću imati priliku da putujem po regionu. Turnir je humanitarnog karaktera i svi prihodi od sponzorskih ugovora i TV prava ići će u humanitarne organizacije. Moja fondacija će biti jedna od vodećih organizacija, a teniseri koji dolaze izabraće gde će da uplate donaciju", rekao je Đoković na konferenciji za medije u Beogradu.

Đoković je istakao da je pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova, učešće potvrdio i Aleksander Zverev.

"Svi teniseri dolaze besplatno, zbog mog odnosa s njima i humanitarnog karaktera. Stavili su sebe na raspolaganje. Presrećan sam što ću imati mogućnost da ih ugostim u svom gradu i svom klubu. Do 13. jula će se pravila verovatno izmeniti i nadam se da ćemo možda imati publiku", rekao je Đoković.

Prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC "Novak" (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banjaluku (3/4. jul).

Planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju 5. jul, gde će Novak i Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč.