XS
SM
MD
LG

Šta krije Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ?

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i njegovi administrativci izgleda da vole da se igraju sa žmire sa novinarima, ali i članovima svog Izvršnog odbora. To što se ''varakaju'' sa sedmom silom, moglo bi da im se osveti.

Danima su od njih čuvali dopis UEFA (navodno su ga dobili, a bilo bi lijepo i da ga pokažu) u kojem im se daje dozvola za produženje roka oko odluke o (ne)nastavka fudbalskog šampionata Bosne i Hercegovine. Sve dok ga (pismo UEFA) ne budu ''postavili'' na sajt FS BiH imamo pravo da sumnjamo da ga imaju.

Ono što vjerovatno posebno iritira je činjenica da niko od članova Izvršnog odbora nije mogao tačno da nam kaže da je rok o izjašnjavanju pomjeren. Nisu, ni oni, imali informaciju. Pitamo se da li je dozvoljeno takvo ponašanje administracije FS BiH. To što ne poštuju novinare na njihov obraz, ali da svojim članovima uskraćuju informaciju, to je već za povlačenje ozbiljnih poteza.

Svi ljubitelji fudbala su veoma zainteresovani oko eventualnog nastavka šampionata, a u krovnoj bh kući fudbala se sa time igraju. Kako je moguće da se tek danas u 16 časova i 50 minuta pojavi saopštenje u kojem stoji:

- S obzirom na to da je sjednica Izvršnog odbora UEFA prolongirana za 17. 06. 2020. godine, produžen je i rok do kojeg nacionalne asocijacije trebaju dostaviti prijedloge o eventualnom nastavku svojih takmičenja. Savez je preuzeo sve aktivnosti u cilju pravovremenog odgovora na UEFA-in zahtjev za dostavu konačne odluke. Izvrsni odbor NS/FS BiH će na svojoj narednoj sjednici donijeti konačnu odluku o takmičenjima PL BIH, a sve u skladu sa rokom koji je propisala UEFA u svom posljednjem dopisu NS/FS BiH. 

U ovom saopštenju opet nema datuma, do kada se mora donijeti konačna odluka. Opet se neko igra sa javnošću…Da li je Fudblski savez Bosne i Hercegovine savez svih nas? Ili samo pojedinaca koji su zaposleni u njemu!!! Navikli smo mi (novinari) već na ovakvo ponašanje  i sakrivanje podataka. Navikli smo i na tajanstvena i tajna pisma koja su putovala u ime FS BiH ka UEFA, a za koje niko nije znao…

Sada su otišli i stepenicu više – sada pisma kriju i od članova Izvršnog odbora! Napreduje, FS BiH.