XS
SM
MD
LG

Za Zlatibor je svaka utakmica kvalifikaciona

FK Zlatibor - foto: Duško Milojević

U Zlatiboru su svesni da još nisu na željenom nivou, kao uostalom većina prvoligaša. Pauza je ostavila traga, i kroz utakmice bi trebalo da se vrate u željeni ritam. Potrebno je, smatraju sa "Švajcarije", strpljenja i i istrajnosti da bi se našli na nivou nekadašnjih rezultata. Trener Predrag Ristanović na raspolaganju ima 23 igrača, svi su na broju, uključujući i trojicu internacionalaca iz Crne Gore. Vidljivo je da se oseća nedostatak utakmica kako bi se što bolje povezale linije i tim dobio svoju prepoznatljivu konfiguraciju.  

Zlatiborci večeras stižu u Beograd na utakmicu sa OFK Žarkovom, koja je na programu sutra na stadionu u Makiškoj šumi. Položaj na tabeli prvoligaškog karavana, i pozicija broj četiri daje gostima realne šanse da se domognu istorijskog uspeha i plasmana u Super ligu Srbije. Zahvaljujući takvom rasporedu u prvenstvu, Beograđani prate protivnikove rivale i dobro su upućeni u mogućnosti jednih i drugih.

Biće to sudar dve različite koncepcije. OFK Žarkovo je adaptirani prvoligaš sa profilisanim sastavom. Kod kuće gaje agresivan pristup igri i okrenuti su napadačkim akcijama, mada su uspešniji na strani. Zlatibor  ne odustaju od svog modela igre, ali je pitanje koliko će  mu ostati verni posle dva i po meseca prisilne pauze. Zna se da poseduju individualni kvalitet i krasi ih snaga i izvorni tranzicioni momenat. Za razliku od gostiju kojima je svaka utakmica kvalifikaciona, domaćin je rasterećen briga oko plasmana i tu vidi svoju priliku da iznenadi pretendenta za vrh. Čvrsta i snažna ekipa gostiju, koja zna da igra na rezultat pokušaće da strpljenjem i tražeći propuste "zeleno-belih" ode sa celim plenom iz Makiške šume, mada bi prihvatili i "remi". Uzdaju se u snagu i kvalitete Nedeljkovića, Jovanovića, Anđelkovića (bez Divca), koji su mnogo puta doneli radost na srpsku planinsku lepoticu.