XS
SM
MD
LG

Fatić u Čapljini

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić boravio je u radnoj poseti Čapljini .Fatić je posetio predsednika Odbojkaškog saveza Federacije BiH i direktora Evropskog prvenstva za juniorke u Bosni i Hercegovini Miloša Jelčića. Fatić i Jelčić razgovarali su o aktuelnoj situaciji koja je zadesila sport u BiH, sa posebnim aspektom na organizaciju Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke koje će zajednički organizovati Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

" Bosna i Hercegovina će biti domaćin finala u Zenici i mi se već dugo pripremamo. Pandemija koronavirusa je puno toga poremetila, pa smo se sastali u Čapljini kako bismo razgovarali o detaljima organizacije, s obzirom na najavu CEV - a da će se turnir odigrati u predviđenom terminu, krajem avgusta ", rekao je Miloš Jelčić, direktor Evropskog prvenstva za juniorke.

Predsednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić upoznao se i sa radom OK Čapljina na ćijem je čelu Jelčić, a prvu ekipu vode Klara Bošković i Paulina Kuzman. Inače, klub je zbog zatvorene Gradske sportske dvorane prekinuo sve aktivnosti te planira nastavak treninga na otvorenom početkom juna .