XS
SM
MD
LG

Mačvan završio karijeru

Foto: FIBA

Srpski košarkaš Milan Mačvan saopštio je da završava karijeru u 31. godini.

Reprezentativac Srbije karijeru je počeo u FMP-u, zatim Hemofarm, u inostranstvu je igrao za Makabi, Olimpiju Milano, Galatasaraj, Bajern i na kraju japanski Alvark. Svakako  najbolje partije pružao je u dresu Partizana, u kom je dvaput igrao i očekivalo se da će i treći put doći u bivšeg šampiona Evrope.

Vjerujem da će mnogi biti razočarani i da će se osjetiti šokirano, ali ukoliko ne mogu da pružim sto odsto, ako ne mogu da uživam, a ne mogu zbog svojih koljena, ne želim da varam ljude. Pokušao sam da ostanem pošten i da završim karijeru kako valja", rekao je Mačvan za Nova.rs.

U dresu Srbije zablistao je već u mlađim kategorijama kada je u Novom Sadu 2007. godine bio MVP Svjetskog juniorskog prvenstva, a te i naredne godine osvaja Evropsko prvenstvo do 18 i 20 godina, a onda 2009. godine osvaja i zlato na Univerzijadi u Beogradu. Iste te godine dobija poziv od Dušana Ivkovića za A selekciju i osvaja srebro na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.  Kod Đorđevića je zaigrao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru gdje osvaja srebro, baš kao i godinu kasnije na EP kada predvodi selekciju kao kapiten.

Hvala Hemofarmu, Makabiju, Galatasaraju, Olimpiji, Bajernu, Alvark Tokiju i mom Partizanu. Ostvario sam dječačke snove, osvojio brojne trofeje i medalje, postao kapiten reprezentacije. Ostaću dio košarke jer je to moj život. Do sledećeg viđenja", poručio je Mačvan na Tviteru.