XS
SM
MD
LG

Rekordan broj fudbalskih poletaraca na Jahorini

Piksi kup, Jahorina

 

Nakon što se polako stišava vanredna situacija izazvana korona virusom, počele su pripreme za  14.Međunarodni omladinski turnir  „Piksi kup -Jahorina 2020“.

Na ovogodišnjoj smotri fudbalskih nada koja će se održati  27. do 30. avgusta  očekuje se učešće preko 2000 mladih fudbalera iz Makedonije, Slovenije,

Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH (Republike Srpske i Federacije) koji će se nadmetati u osam starosnih kategorija, igrača rođenih 2006. do 2013. Godine. Organizator ove tradicionalne smotre fudbalske mladosti je škola fudbala „Piksi „ sa Pala.

Prema rečima direktora ove sportske manifestacije Gorana Ivkovića i ovogodišnji turnir će okupiti veliki broj ekipa  i to će biti potvrda da je „Piksi kup“ jedan od najvećih u Eropi.

-Rešene su sve dileme, pomalo smo bili zabrinuti da će nas pandemija korona virusa sprečiti da ove godine organizujemo turnir, ali eto na svu sreću sve nedoumice su otklonjene. Prijave za turnir su u toku , očekujemo na „Piksi kupu“ preko 250 ekipa i škola fudbala sa oko 2200 učesnika i biće ovo pravi festival  fudbalske mladosti. To nam je najbolje  priznanje, nagrada i potvrda  da smo u proteklih trinaest godina  ispravno i uspešno radili. Dolazak i smeštaj učesnika je planiran za 27.avgust,kao i u proteklom periodu svi gosti će biti smešteni u objektima Olimpijskog centra  i raspoloživim kapacitetima  na planinskoj lepotici Jahorini . Potom će u naredna tri dana uslediti i nadmetanja po grupama i starosnim kategorijama. U subotu 30. avgusta poslednjeg dana turnira nakon završetka svih susreta će se obaviti svečana podela priznanja i nagrada najboljima. Sve utakmice će se igrati na  stadionu hotela „Bistica „ na Jahorini - ističe Ivković

Pokrovitelji turnira su grad Istočno Sarajevo , Opština Pale i Olimpijski centar Jahorina