XS
SM
MD
LG

Deca protiv pandemije

Saša Ilić i Milenko Petrović

 

Четврти камп Фудбалског клуба Партизан у Републици Српској биће организован од 16. до 22. августа ове године у старој бази, Гламочанима, Општина Лакташи.

Без обзира на сву специфичност коју је донела прва половина 2020. године због пандемије коронавируса припреме за овај спортски догађај који изазива велику пажњу и интересовање су почели. Технички организатор окупљања талентованих фудбалера под црно-белим барјаком, са много успеха у претходна три издања кампа Београђана у Републици Српској, је Школа фудбала Младост из Гламочана.

-Надамо се сви, и чврсто верујемо, да је епидемиолошка пошаст коронавирус иза нас. Време је да се окренемо обавезама које нас чекају, оживимо и вратимо фудбал међу децу, да постанемо бољи него што смо били. Иза нас је тежак период искушења, који можемо да залечимо само рехабилитацијом спортом, у овом случају фудбалом. Зато ништа не желимо да препустимо случају, заврнули смо рукаве и кренули у реализацију пројекта четвртог кампа Партизана у Републици Српској – истакао је Миленко Петровић, директор Школе фудбала Младост из Гламочана.

Пре кампа у организацији ове школе, крајем јуна, требало би да буде организован традиционални међународни турнир за више омладинских узраста, по којем је Младост постала препознатљива.

-Турнир и камп су наши заштитни брендови и већ три године иду руку под руку. За обе ове манифестације већ сада је интересовање велико. Чак и у време паузе због пандемије коронавируса имали смо позиве и велика интересовања шта ће да буде на лето, многи су нам давали подршку. Ево, с радошћу могу да кажем да ће и ове године у Гламочанима бити живо и чуће се дечија граја, додуше у новом амбијенту и условима. Дечјом радости желимо да отерамо пандемију. Два претходна месеца радили смо на побољшању услова и инфраструктуре – додао је на крају Миленко Петровић.

И ове године промотор кампа Партизана у Републици Српској требало би да буде легендарни капитен црно-белих Саша Илић.