XS
SM
MD
LG

Nestorović: Lečio sam Novaka

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, doktor Branimir Nestorović, otkrio je da je najbolji teniser svijeta Novak Đoković bio njegov pacijent.

"Moj pacijent na Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. Imao je tada oko deset godina. Dvije godine je dolazio kod mene. Ljudi koji su ga gledali kako trenira su došli i rekli mi: "Ima jedan mali, neviđeno je talentovan, ali ima zdravstvenih problema." Ne mogu mnogo da otkrivam iz etičkih razloga, ali tačno je da sam ga liječio".

Nestorović je istakao da je liječenje bilo uspešno i da je sa Novakom i dalje u kontaktu.

"Kad liječenje nije uspješno, pacijent ne ostane u kontaktu sa doktorom, a Novak i ja smo se baš prije neki dan čuli. Trebalo je da se vidimo, ali on je od dolaska u Srbiju kao pušten sa lanca, uželio se domovine. I njegov otac Srđan mi je rekao da ne može da ga uhvati", kaže Nestorović, prenosi Kurir.

Srpski pedijatar je prokomentarisao i novi Novakov način ishrane i tom prilikom ga uporedio sa čuvenim naučnikom Nikolom Teslom.

"Novaku nisu potrebni proteini i mišići. Imate grupu sportista poput španskog tenisera Rafaela Nadala. On je mišićav, a mišići se hrane šećerom i bjelančevinama. Za ovo što Novaku treba, a to je izdržljivost, njegov način ishrane je idealan. Tu dijetu je upražnjavao i Nikola Tesla", istakao je Nestorović.