XS
SM
MD
LG

Gradiška uz Zeljkovića

Zoran Vujat i Miloš Brkić

U gradiškom Kulturnom centru, pod predsedavanjem Miloša Brkića, održana je izveštajna Skupština Područnog Fudbalskog saveza Gradiška na kojoj su jednoglasno usvojeni svi izveštaji. Prisustvovalo je 19 delegata, kao i član Nadzornog odbora Siniša Adžićkoji je prezentovao poslovanje Saveza i dao prolaznu ocenu za prethodni period.

Predsednik Brkić je predočio plan i program rada u budućnosti i najavio želju da PFS Gradiška ostane jedan od najjačih stubova nosača fudbalske porodice u Republici Srpskoj.

-Fudbalski savez Republike Srpske, odnosno njegov predsednik Vico Zeljković dao je podršku našem području i sprovodi sve ono što je obećano. U prvom redu izgradnju dva terena sa veštačkom travom u Gradišci i Novoj Topoli, te Fudbalski centar FSRS u Prnjavoru koji je takođe pod okriljem našeg područja. Pred nama su izbori na svim nivoima, kao i izborna Skupština PFS Gradiška, a naša podrška je na strani aktuelnog prvog čoveka FSRS Vice Zeljkovića – istakao je Miloš Brkić, prvi čovek fudbalskog područja Gradiška.

Zoran Vujat, generalni sekretar PFS Gradiška izložio je plan prihoda i rashoda za 2020. godinu u kojem su planirane razne uštede, te suplanirani rashodi smanjeni u odnosu na 2019. godinu za 6.000 maraka. Planirani budžet PFS Gradiška za 2020. godinu je 32.000 maraka.

-Iza nas je težak period zbog pandemije koronavirusa koji će tek da donese određene poteškoće u funkcionisanju života i privrede, a samim tim i fudbala koji neće biti pošteđen “posebnih” uslova u daljem bitisanju. Na vreme smo to shvatili i već sada povukli određene poteze, da amortizujemo sve što možemo, kako bi iz svega ovoga izašli što manje okrznuti. Ispred nas je period slaganja fudbalskog mozaika, kako na području, tako i FSRS i FS BiH, biće specifičan jer Republika Srpska preuzima predsedavanje “krovnim” Savezom – rekao je Zoran Vujat, potvrdivši da je PFS Gradiška dao podršku Vici Zeljkoviću.