XS
SM
MD
LG

Bundesliga: Ulm Jake Lakoviča šokirao Bajern

Foto: BBL

Nakon skoro tri mjeseca pauze radi koronavirusa, konačno se košarka vratila. Prva liga koja je nastavljena jeste Bundesliga a već prvog dana imali smo veliko iznenađenje. Naime, Ulm je savladao Bajern sa 95-85.

Meč je otvoren u izjednačenoj igri. Međutim, dobrim šutom za tri poena, Bajern je došao do sedam poena prednosti. Na kraju su prvi period dobili sa 20-18. Vodili su Bavarci tokom većeg dijela drugog perioa. Međutim, Ulm u završnici prvog poluvremena pravi seriju 9-0 te sa poenom prednosti odlazi na odmor.

Tokom trećeg perioda Ulm je održavao vodstvo. Na kraju su sa šest poena prednosti ušli u poslednji period. Očekivalo se da tada krene Bajern ali od toga nije bilo ništa. Štaviše, Ulm predvođen Harvijem i Klepajsom dolazi do dvocifrene prednosti. Iako je Lučić pokušavao pokrenuti svoj tim, Ulm je održavao vodstvo i na kraju rutinski došao do pobjede.

Ulm, koji sa klupe vodi nekadašnji slovenački reprezentativac Jaka Lakovič, do pobjede je predvodio Harvi sa 21 poenom a Klepajs je dodao 17. Vlado Lučić imao je 23 poena i osam skokova i bio je jedini raspoložen u Bajernu.

U prvom meču A grupe, Gotingen je savladao Merlinse sa 91-82. Sutra su na programu mečevi grupe B.