XS
SM
MD
LG

Zvijezda 09 mora ostati premijerligaš!

Sjajna vijest stigla je za Zvijezdu 09 iz Francuske. Tamošnji sud je presudio Ligi 1 i Fudbalskoj federaciji Francuske i rekao da njihova odluka o selidbi u niži rang takmičenja klubova koji su u trenutku prekida bili na dnu tabale – ne važi.

Jedina normalna i logična odluka. Liga se mora proširiti i tačka.

Isto tako treba da se desi i u Bosni i Hercegovini. Ko je mogao tvrditi da Zvijezda 09 neće moći izboriti opstanak, jer je u igri ostalo još dovoljno bodova da stignu i prestignu ove na tabeli iznad nje.

Da li bi Zvijezda 09 to mogla da uradi, niko ne zna, ali niko ne zna i da ne bi???

Malo se izgleda Izvršni odbor Fudbalakog saveza Bosne i Hercegovine zaigrao i donio odluku koja se mora promijeniti.

Zvijezda 09 mora ostati u Premijer ligi. Imaju i licencu za narednu sezonu, a zenički Čelik, klub koji je uz Zvijezdu 09 ''istjeran'' iz lige i ne mora. Nemaju oni licencu, imaju dug od 13 miliona, pa bi svakako bili eliminisani iz Premijer lige!!!

Danas je Zvijezda 09 zakazala i pres konferenciju, vjerovatno će se pričati upravo o ovome. Imali su juče sastanaka u Sarajevu i sa Elvedinom Begićem, predsjednikom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. To je njihova prva pobjeda, jer Begić do sada nije imao običaj direktno  razgovarati sa klubovima!

Čekamo naredne korake Zvijezde 09, Fudbalskog saveza BiH...

Liga će se morati proširiti, to bi bilo moralno. Ostalo odluke će ostati sigurno onakve kakve su i donesene, a ostaje pitanje da li je ona proslava titule na ulicama (a došlo se do nje administrativno) bila u najmanju ruku korektna? Neka o tome misle oni koji su je organizovali???