XS
SM
MD
LG

"Tour de Serbia" kreće sa Jahorine

Jubilarna 60. biciklistička "Trka kroz Srbiju" ove godine voziće se od Istočnog Sarajeva do Novog Sada, u tri etape, a organizatori su najavili učešće takmičara iz 30 zemalja.

Odluka Svetskje biciklističke federacije da uvrsti utk skraćeni kalendar govori u prilog činjenici da taj događaj iz godine u godinu postaje sve značajnija.

Ove godine start trke biće 31.avgusta na Jahorini, potom će se voziti na Zlatiboru, u Mionici, Požarevcu i Beogradu, a cilj će posle 10 godina biti u Novom Sadu.

- Nadam se da će i ove godine to biti veliki spektakl. Trećeg septembra dolazimo u Novi Sad i potrudićemo se da napravimo prelijep događaj. Nadamo se da ćemo imati lijepo vrijeme i da će svi gledaoci biti zadovoljni onim što smo pripremili - istakao je direktor trke - Vladimir Kuvalja.

Manifestacija je i ovoga puta zamišljena kao odlična prilika za turističku promociju Srbije i Republike Srpske, a nakon nje održaće se i 14. trka Beograd – Banjaluka.

Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić rekao je da mu je izuzetna čast što će ovaj grad drugu godinu zaredom biti domaćin starta karavana.

- Imamo odličnu saradnju sa biciklističkim savezima Srpske i Srbije, te sa Novim Sadom i posebno mi je drago što će trka dodatno učvrstiti naše veze. Prošle godine smo bili dobri domaćini, pa se nadam da će tako biti i ove - rekao je Vučetić.

Šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović i institucija na čijem je čelu godinama su uz trku.

- Biciklisti pokazuju da među nama nema granica. Sport, umjetnost i kultura brišu sve granice i na najbolji način promovišu Srpsku, BiH i Srbiju - rekao je Cicović.

Osim gradova domaćina, veliku podršku ovom događaju dali su institucije Republike Srpske, Srbije, te Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine.