XS
SM
MD
LG

Dio Izvršnog odbora Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine protiv odbojke, klubova i Odbojkaškog saveza Republike Srpske !!!

Odbojkaške klubove iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine u sezoni pred nama nećemo gledati u takmičenjima koje organizuje CEV. Naime, Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine je na svojoj sjednici održanoj prije dva dana, u Sarajevu, odlučio da ne prijavi klubove za nastupe u takmičenjima Evropske odbojkaške konfederacije.

Odluka nerazumna, protiv odbojke Bosne i Hercegovine i njenih klubova. Razloge za ovakvu odluku treba tražiti u činjenici da se pojedinci, koji dolaze iz Federacije Bosne i Hercegovine nisu mogli pomiriti sa činjenicom da ove godine neće biti šampiona, jer prvenstva Bosne i Hercegovine nisu mogla biti završena, a zbog malog broja odigranih utakmica u Ligama za šampiona bilo bi zaista smiješno proglašavati najbolje. Jedni klubovi su odigrali dvije utakmice, a neki samo jednu....

Nakon što su predstavnici Odbojkaškog saveza Republike Srpske bili protiv odluka o proglašenju šampiona, uslijedila je sada odmazda i odluka da se klubovi ne prijave CEV-u. Nije ove u Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine mnogo zanimala činjenica da je najveća posjeta u MEVZA ligi, kod djevojaka, bila u Brčkom, na utakmicama Bimal Jeidnstva.

Nije ih zanimala ni činjenica da je BL volej proglašen za najboljeg domaćina u istom takmičenju. Njihova odluka da ne prijave klubove ima tačan i jasan cilj – za sve propuste optužiti članove Izvršnog odbora Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji dolaze iz Republike Srpske, na njih prebaciti svu odgovornost, povezati odluku sa neprijavljivanjem CEV-u sa odlukom da nema šampiona i okrenuti klubovi iz Republike Srpske protiv svog saveza. Providna igra pojedinaca iz Federalnog odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Ovom treba dodati da su predstavnicima iz Republike srpske nudili da prihvate sve njihove predloge, ali pod uslovom da oni budu za odlukom kojom se UKIDA entitetsko glasanje unutar Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Naravno, to niko i nikada iz Odbojkaškog saveza Republike Srpske neće prihvatiti, jer bi to značilo njegovo ukidanje.

Treba reći i da pojedinaca iz Republike Srpske koji zbog svojih sitnih interesa ''naginju'' stavovima Federalnog odbojkaškog saveza, ali nemaju ni snage, ni moći, a ni hrabrosti da ''ruše'' svoj entitetski savez. Nakon odluke da se klubovima onemogući prijavljivanje u CEV takmičenja, prepucavanje je nastavljeno po hodnicima, pa je tako bilo priče i o Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Pojedinci su prozivali krovnu kući bh fudbala zbog odluke o prekidu šampionata, te prijavama klubova za evro takmičenja. Smetalo je odbojkaškim radnicima što je fudbalski klub iz Tuzle ostao bez Evrope??? Eto, sada su našli način da se osvete BL Voleju, Bimal Jedinstvu i Gacku kod odbojkašica, a koje su trebale igrati MEVZA ligu, te odbojkašima Mladost iz Brčkog, a koji su imali poziv da igraju u muškoj konkurenciji.

Bez obzira na sva podmetanja od strane jednog dijela predstavnika Izvršnog odbora Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, predstavnici iz Republike Srpske im nisu željeli uzvratiti.

Mogli su im blokirati sve odluke koje se tiču Evropskog šampionata za juniorke, a organizuju ga Odbojkaški savez Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nisu, što je naravno i normalno i očekivano, a mogli su im ''vratiti'' blokadom oko novog šampionata Bosne i Hercegovine. Nisu uradili ni to, jer su im klubovi, odbojkašice i odbojkaši ispred sujete i želje za revanšizmom...