XS
SM
MD
LG

Sloga među osam najboljih

BEOGRAD- Fudbaleri Sloge u konkurenciji 2008.godište plasirali su se u četvrtfinale savladavši ekipu Balkan iz Mirijeva boljim izvođenjem penala 2:1, u regularnom toku bilo je 0:0. Mreža Tarika Banjića je tako  četvrtu uzastopnu utakmicu ostala netaknuta. On je bio izvrstan na golu tokom čitavog trajanja turnira. Najzaslužniji je za plasman ekipe među osam najboljih pošto je odbranio tri penala. Sofićevi puleni su prethodno takmičenje u grupi završili ubjedljivo na prvom mjestu. Oni su u posljednjoj utakmici u preliminarnoj fazi torpedovali tim Šećeranca rezultatom 7:0.

Odlični na ovogodišnjem Mance kupu bili su dječaci u kategoriji 2010.godište. Oni su nesrećno završili takmičenje u grupi sa tri pobjede i jednim porazom. U meču protiv Petlića iz Smedereva pružili su fenomenalnu partiju. Rani gol ih je poremetio, međutum konsolidovali su redove, stvarali šanse, te preokrenuli rezultat na 2:1. Imali su igru ali lopta nije htjela u gol. Na kraju pobjeda od 2:1 bila je nedovoljna za plasman u naredni krug, sve zbog lošije gol razlike u međusobnim susretima.

Organizator i idejni tvorac Dragan Mance kupa su upravo njegovi  najbliži brat Goran i bratić koji nosi njegovo ime. 

-Svi znate kakav je Dragan Mance bio igrač. Dosta toga je ostavio iza sebe. Dragan je kao mlad nastradao. Cijela moja porodična tradicija i ovo što ja i tata radimo jeste da se i dalje održava to ime i prezime. Ja nosim to ime i prezime i jako mi je velika čast. Vjerujte nije lako zvati se Dragan i prezivati  Mance. Svi očekuju da sam pola kao on ali nije realno. On je jedan i neponovljiv. Ove godine učestvuje 190 ekipa iz Srbije i nekoliko ekipa iz Republike Srpske i Sjeverne Makedonije. Nismo mogli da dovedemo ekipe iz inostranstva zbog virusa korona. Prošle godine je bilo 65 ekipa iz inostransrva. A za sljedeću godinu očekujemo skoro pedeset posto timova iz inostranstva. Mi radimo ovaj turnir na toj bazi, da on za tri četiri godine dostigne UEFA standard. Da UEFA prihvati ovajturnir i da bude jedan od najboljih u Evropi. - rekao je Dragan Mance, bratić pokojnog Dragana, koji je dobio ime upravo po stricu. 

Alfa i omega ovog kupa je Goran Mance koji želi da njeguje i čuva ime svog pokojnog brata. 

-Ovo nije ni turnir više ovo je preraslo u festival dječijeg fudbala. Težimo da održimo ovo i da iz godine u godinu pomjeramo granice. Da vam kažem mi koji smo spavali zajedno sa Draganom. Ja da pričam o svom bratu mogu da kažem samo pohvalno. Malo je degutativno da ja govorim o bratu da je bio najbolji, najjači. On je za svog života napravio što niko nije. Ovo je moja dužnost da mu se odužimn na neki način. Hvala ekipama iz Republike Srpske što su došle. Sloga Doboj je veliki klub, drago mi je što su došli i dolaze svake godine. Nema šta njima idu najveće pohvale. - istakao je Goran Mance organizator turnira, inače brat pokojnog Dragana. 

REZULTATI: 

2010.GODIŠTE: 

Sloga - Petlić Smederevo 2:1, Čukarički - Dunav 3:0(pf), Petlić Smederevo - Crvenka 9:0.

PLASMAN: 1.Petlić SM 9(19:3), 2.Čukarički 9(17:2), Sloga 9(12:4), 4.Dunav 3(5:18), 5.Crvenka 0(1:28).2008.GODIŠTE:

Šećeranac - Podunavac 0:5, Sloga - Duel

0:0, Milutinac - Podunavac 0:3(pf), Sloga - Šećeranac 7:0.

PLASMAN: 1.Sloga 10(17:0), Duel 8(15:6), 3.Podunavac 7(10:5), 4.Milutinac 3(2:15), 5.Šećeranac 0(2:20).

OSMINA FINALA: Lokomotiva - Spartak Subotica 0:2, Šarić - Akademija Pandev 0:0 penalima 2:1, Zemun - Duel 3:0, Arena - Rudar KM 0:2, OFK Vršac - Presing 1:3, Sloga - Balkan Mirijevo 0:0 penalima 2:1, Institut Zemun polje - OFK Beograd plavi 1:1 penalima 3:2, Petlić Beograd - Sofeks 1:1 penalima 3:2.