XS
SM
MD
LG

Zvijezdu 09 ostaviti, Čelik poslati u niži rang!

Sutra je u Sarajevu sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Vidjećemo o čemu će se odlučivati,a nadamo se da hoće o Zvijezdi 09 i njenom eventualnom ostanku u Premijer ligi.

Nema dileme da je Zvijezda 09 sama kriva što je ove godine igrala izuzetno loše. Što je osvojila samo osma bodova. Ima samo jednu pobjedu, pet remija i čak 16 poraza. Bila je ovo katastrofalna sezona za tim iz Etno sela Stanišić, ali su teoretski imali mogućnost da dođu do spasa. Imali, a da li bi došli? Ne bi, kako su igrali, opstanak bi bio mislena imenica, ali bez obzira na sve imali su teoretsku šansu. E, zbog te teorije moralo bi im se izaći u susret i proširiti Premijer ligu. Tim prije što Zvijezda 09 ima licencu za narednu godinu, a ima i licencu za evro takmičenja.

Nema tim, to je tačno i nije ga imala, ali...Ostaje opet ta teorija...

Neko pokušava u kompletnu priču ugurati zenički Čelik. Pozicija Zvijezde 09 i tima iz Zenice nije ni blizu ista. Čelik nema licencu, ima dugove milionske i jednostavno ga to eliminiše iz reda premijerligaša. Ako je prije dvije godine Borac morao zbog duga u niži rang, onda mora i Čelik...Dopadalo se to nekome ili ne...