XS
SM
MD
LG

Neodgovornost ili podmuklost Grigora Dimitrova ?

Foto: Adria Tour

Kada veliki nešto žele, onda to i ostvare. Nisu bitne žrtve, nisu bitne posljedice, samo je bitan njihov cilj. I uvijek će naći načina da ostvare te ciljeve. Radi tih ciljeva uvijek padaju nevine žrtve a najnovija žrtva velikih jeste Adria Tur.

Nećemo se vraćati na to šta je Adria predstavljala i koja poruka se htjela poslati. Nećemo pisati ni o imenima svakog pozitinog tenisera jer smo o tim stvarima pisali. Sada ćemo se doćtaći jedne druge stvari. Na prvu će vam to zvučati kao dobra teorija zavjere nekog kome je dosadno ali i nije baš tako.

Grigor Dimitrov bio je prvi koji je objavio da je pozitivan. Sve oko njega je puno misterije. Rekao je da je danima bio loše a danima je obilazio mnoga mjesta po Zadru i učestvovao je u raznim aktivnostima. Na slikama i snimcima se vidi da je veseo i nasmijan. Imali ste bar nekada temperaturu a kad je imate, sigurno niste veseli i nasmijani. 

U subotu je Dimitrov odigrao meč protiv Borne Ćorića. Istini za volju nije bio pravi u tom meču. Neko će reći da je to dokaz slabosti ali ''puštanje'' mečeva imate na profesionalnim turnirima pa ne treba začuditi ako je i ovde bio takav slučaj. Nakon meča Dimitrov je rekao kako mu nije dobro i da ne može igrati večernji meč protiv Krstina ali da će probati igrati u nedelju protiv Noleta.

Ne da nije probao igrati, nego je poput pljačkaša blaga pobjega iz Zadra pod izuzetno tajanstvenim okolnostima i to još u subotu. Navodno je uradio test (ako ga je uradio) kada je došao u Monte Karlo. To je bilo u subotu uveče, rezultate je imao u nedelju oko pdne. A kad je objavio rezultate ? Pred samo finale Noleta i Rubijova. Zar vam nije malo čudno to sve ?

Da se mi razumijemo, zapadu je najveći poraz vidjeti Hrvate i Srbe kako nešto rade zajedno. Nadali su se oni incidentu u Zadru i to uopšte nije tajna. Vidi se i po ponašanju zapadnih medija. Očekivali su te probleme u subotu kada su igrali Nole i Borna. Međutim, publika je bila za ponos svakog Srbina i svakog Hrvata. Jedni isti ljudi su smjenjivali povike od ''ajmo Borna'' do ''ajmo Nole''. 

E kad je taj plan propao, došlo je do drugog plana. Zapravo, taj drugi plan je bio u rezervi. Prije meča Noleta i Borne, Dimitrov je već bio u Monte Karlu i već je bio (ponavljam ako je bio) testiran. Samim tim, Grigorova korona bio je zapadu rezervni plan ako propadne plan sa neredima na meču Noleta i Borne. I na kraju su aktivirali taj plan i desilo se šta se desilo.

Jednostavno, korona je morala ući u cijelu priču. Morala se iskoristiti da bi se sa strane zapada popljuvala cijela ideja. Takođe, krenulo je i orkestrirano pljuvanje Novaka radi organizacije Adrie a sve u cilju prikrivanja velikog uspjeha same Adrie. Uspjeha zvanog jedinstvo Srba i Hrvata bez ijedne ružne riječi. A neko ko nas 30 godina zavađa, ne može naše jedinstvo tako lako prihvatiti. 

A na kraju krajeva ako je Bugarinu stvarno bilo loše, i ako stvarno nije nikakva igra posrijedi, onda je Dimitrov zaista neodgovoran (da ne kažem grublju neku riječ). Ispao je neodgovorniji od Gobera ako je stvarno bio loše nekoliko dana. Međutim, mnogo je realnije da je ovaj ''Gober'' fino naplatio cijelu igranku.

Neko će reći pa zašto bi ukanalio prijatelja Noleta ? Nema na turu mnogo pravog prijateljstva. Sam Nole nema mnogo pravih prijatelja među stranim teniserima. Svi su poznanici ali prijatelji rijetko. O tome je skoro pričao i Srđan Đoković, u izjavi za ''Sport Klub''.

A i Srđan Đokovićć je kritikovao Dimitrova. Rekao je kako se nije testirao gdje je trebao da se testira nego na drugom mjestu a da rezultate nije nikome dostavio. I to daje dodatnu sumnju u cijelu priču.

Zato, koliko god djelovalo kao teorija zavjere, smrdi ovde nešto i to dobro smrdi. I ako se pitamo da li je Dimitrov ispao neodgovoran ili podmukao, mnogo je realnije da je ispao podmukao. I to podmukao do boli.....