XS
SM
MD
LG

Famos počeo sa pripremama, Drinjaku se odazvala 32 igrača

Fudbaleri Famosa iz Vojkovića počeli su sa pripremama za novu sezonu u kojoj će Motoristi najvjerovatnije igrati Prvu ligu Republike Srpske.

Iako će naredne sedmice Fudbalski savez Republike Srpske zvanično saopštiti imena novih prvoligaša, u Famosu vjeruju da tu prepreka više nema i da će igrati najviši rang fudbala Republike Srpske.

Treneru Vladimiru Drinjaku na prvi trening su se odazvala 32 fudbalera. Pored standardnih prvotimaca, priključeno je nekoliko mlađih fudbalera iz omladinskog pogona, a prvom treningu su prisustvovala i dvojica novajlija, iskusni napadač Bajro Spahić, te mladi defanzivac Uroš Kovačević, koji će nakon igranja u juniorima Slavije, gdje je povremeno nosio i kapitensku traku, odlučio da pređe u Famos. Opravdano su sa prvog treninga Famosa odusustvovali Danel Blažić, Dejan Prorok, Ognjen Mičić, te Slobodan Elez.

U narednim danima Famos će raditi na još pojačanja, kako bi popunio sve pozicije u timu, a podsjećamo dogovor sa Motoristima je postigao i iskusni Dejan Limić.

Fudbaleri Famosa su se obratili i članovi Uprave kluba, a predsjednik kluba i načelnik Opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović je istakao da će učiniti sve kako bi igrači imali još bolje uslove za rad.

- Pred nama je novi izazov. Ozbiljno smo se prihvatili prilike da u narednoj sezoni budemo dio prvoligaškog društva. Radi se na stadionu i mogu da kažem da će sve biti spremno da prvu utakmicu odigramo na svome terenu. Ono što ja mogu da obećam fudbalerima jeste da ću se potruditi da Famos ima budžet veći od 100.000 KM za sezonu ispred nas. Nećemo mi moći u ovom trenutku da obezbijedimo velike plate fudbalerima, ali nastojaćemo da povećamo premije, kako bi i fudbaleri imali još veći motiv u pojedinim utakmicama. Opština Istočna Ilidža kao glavni finansijer kluba nije do rebalansa budžeta u mogućnosti za još veća izdvajanja, i mi imamo neke svoje limite, ali sa ulaskom u Prvu ligu javilo se odmah nekoliko ljudi spremnih da pomognu klubu. Mi ćemo se potruditi, koliko je to u našoj moći, da budžet Famosa ponovo bude na nivou kada se ranije igrala Prva liga Republike Srpske, rekao je Marinko Božović na današnjoj prozivci.

Član uprave kluba, Dragomir Đajić, nije krio zadovoljstvo što će se po svemu sudeći prvoligaški fudbal ponovo igrati u Vojkovićima.

- To je velika stvar  za nas. Ja sam bio u ekipi kada se igrala Prva liga Republike Srpske, drago mi je da i sada u klubu vidim momke i ljude koji su i tada bili sa nama, da nisu odustali. Prva liga je veliki izazov, radimo dosta i na izgradnji stadiona. Bilo je tu dosta nekih stvari koje je trebalo popraviti i radovi su uveliko u toku. Mi smo prema propozicijama Prve lige Republike Srpske morali prijaviti zamjenski stadion, ali isto tako vjerujem da za njim neće biti potrebe i da ćemo već od prvog kola igrati na svome terenu. Mogu da poželim mnogo sreće u radu, da sve prođe bez povreda i da što spremnije dočekamo Prvu ligu Republike Srpske. Želja nam je da napravimo stabilan Famos i ne želimo da budemo samo prolaznici u narednoj sezoni Prve lige, rekao je Dragomir Đajić.

Vladimir Drinjak, trener Famosa, je trenerski rastao uz ove momke. Formirao je kostur ekipe, na kratko je otišao sa klupe, a onda se ponovo pred početak prošle sezone vratio na klupu i vratio ekipu ponovo u sami vrh drugoligaškog "Istoka". Sada želi da te momke nagradi nastupom u Prvoj ligi Republike Srpske.

- Samo mi znamo koliko smo znoja, truda i suza prolili da bismo bili ovdje gdje jesmo. Zaslužili smo i ranije da uđemo, ali nikada se sve u potpunosti nije poklapalo, uvijek se tu pojavljivala i neka ekipa koja je imala više novca od nas i ulazila u viši rang. Sada je došlo vrijeme da mi naplatimo sav taj trud. Prva liga, kakva god da je, viši je rang i ozbiljniji nivo. Moramo da budemo svjesni da će nam trebati mnogo rada i posvećenosti da se tu i održimo. Ovo će biti nagrada za sve momke koji su godinama tu i koji su ovo zaslužili. Nećemo dovoditi mnogo igrača. Najlakše bi bilo dovesti igrače sa strane, ali ništa nam to ne znači. Ekipu će činiti momci koji su iznijeli sve do sada uz nekoliko pojačanja na deficitarnim pozicijama. Ono što ja mogu sa sigurnošću reći jeste da niko neće lako odnijeti bodove odavde. Moraće se pomučiti za svaki bod, a o pobjedi da ne pričam. Nismo mi u prilici da prijetimo nekome kao što je prijedorski Rudar, pa da kažemo da ćemo ih pobijediti, ali ono što mogu obećati jeste da niti jedna ekipa neće biti borbenija od nas na terenu.  Pa ko nas pobijedi, čestitaćemo i to je to, rekao je Vladimir Drinjak.

Vladimiru Drinjaku će u radu sa fudbalerima pomagati pomoćni trener Marko Koprivica, te trener golmana Nebojša Maslovarić.

 


Drina HE 2 : 1 Proleter
Budućnost 6 : 0 Milići
Romanija 0 : 5 Leotar
Glasinac 2011 2 : 1 Velež
Drina 6 : 0 Stakorina
Sutjeska 3 : 1 Mladost (G)
Mladost (R) 4 : 1 Ilićka 01
Jedinstvo 1 : 1 Famos
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Leotar 16 12 2 2 38
2 Drina 16 10 4 2 34
3 Famos 16 8 4 4 28
4 Milići 16 8 1 7 25
5 Romanija 16 8 1 7 25
6 Sutjeska 16 7 3 6 24
7 Velež 16 7 2 7 23
8 Mladost (G) 16 7 2 7 23
9 Glasinac 2011 16 7 1 8 22
10 Proleter 16 6 2 8 20
11 Budućnost 16 6 2 8 20
12 Stakorina 16 6 1 9 19
13 Jedinstvo 16 5 3 8 18
14 Drina HE 16 5 2 9 17
15 Ilićka 01 16 4 4 8 16
16 Mladost (R) 16 4 2 10 14